2019 yılında göreve gelen ve Andırın’ın her alanda gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Ramazan ayı dolayısıyla Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi AKSU TV’de Mehmet Yaşar’ın sunumuyla yayınlanan İftar Vakti Programı’nın 11. Bölümüne konuk oldu. Andırın ilçesi Hükümet Konağı önünde canlı yayınlanan programda Andırın İlçe Müftüsü Muhammet Ertuğay ile birlikte güzel bir yayına imza atan Doğan, İzleyicilere Andırın’ın hem ihtiyaçlarına dair hem de yapılan işlere dair bilgilendirmede bulundu. Göreve geldikten hemen sonra Andırın’ın sorunlarını tespit edip, yoğun bir çalışma içerisine girdiğini ifade eden Doğan, pandemi sürecine rağmen bütün projeleri hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜLEMEYECEK SORUNLAR OLMADIĞINI FARK ETTİK”

Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2014’te Büyükşehir yasasıyla beraber sadece ilçe merkezine değil eskiden köy olan yerleşim yerlerine de hizmet veriyoruz. Andırın’ımız dağınık bir araziye sahip olması nedeniyle yerleşim alanlarımız çok düzensiz. Bazen 1 mahallede 10 tane mezramız olabiliyor, 1 eve 4-5 kilometre yol yapmamız gerekiyor. 2019 yılında göreve geldiğimizde Andırın’ın sorunlarını tespit ettik. Sorunların çözülemeyecek sorunlar olmadığını fark ettik ve bu sorunlara çözümler üretmeye başladık. Bu anlamda köy yollarına parke çalışması yapıyoruz. Daha önce dışarıdan kilit parke alındığı için maliyeti çok yüksekti bu nedenle Andırın’ımızda bir kilit parke tesisi kurduk ve kilit parkenin maliyetini yaklaşık yüzde 50 düşürdük. Hızlı bir şekilde bu parkeleri mahallelerimize döşemeye başladık ve döşemeye de devam ediyoruz. Hedefimiz önümüzdeki 3 yılda mahallelerde çamur ve tozlu yol bırakmamak, insanlarımızı tamamen bu sıkıntıdan kurtarmak.

“İLAVE İMAR PLANI İLÇEMİZİN GELİŞMESİNE BÜYÜK BİR KATKI SUNACAK”

Yine Andırın’ın en büyük sorunlarından bir tanesi kış ayının uzun süre hissedilmesinden dolayı vatandaşlarımız yaklaşık 6 ay soba yakıyor. Bu nedenle de insanlarımız hep doğal gaz Andırın’a gelir mi gelmez mi diye düşünüyordu. Aslında vatandaşlarımızın çok da ümidi yoktu ama girişimlerimiz sonucu ilçemizde geçen yıl doğal gaz çalışması başladı.  Alt yapı çalışmaları devam ediyor, İnşallah 2 yıla kadar ilçemizin büyük bir kısmına doğal gazı vermiş olacağız. Yine ilçemizi geliştirmek için büyükşehir belediyesiyle beraber ilave imar planı hazırladık. Bunu da 1 yıla kadar hayata geçireceğiz. Böylece toplu konutlara imkan sağlayacağız. Ayrıca bazı sosyal donatılar yapmak istiyoruz. İnşallah bu ilave imar planıyla beraber ilçemize daha güzel evler, daha güzel toplu konutlar ve sosyal tesisler inşa etmiş olacağız. Bu da ilçemizin gelişmesine büyük bir katkı sunacak.

“GÜNÜMÜZDE İNSANLA VE HAYATLA İLGİLİ HER KONU BELEDİYENİN İLGİ ALANINDA”

Bundan 15-20 yıl önce belediyecilik dendiği zaman alt yapı hizmetleri, yol, su çevre temizliği olarak düşünülüyordu ama artık günümüzde insanla ve hayatla ilgili her konu belediyenin ilgi alanında. Biz sadece alt yapı hizmetleri değil, eğitimden sosyal hayata, kültürden turizme, tarımdan hayvancılığa kadar her alanda projeler hayata geçirmek istiyoruz. Andırın’da hayvancılık ön planda, bunun daha iyi değerlendirilebilmesi için canlı hayvan pazarı kurduk. Bölge insanımız için iyi bir hizmet oldu. Yine vatandaşlarımızın sosyal yardımlaşma ve dayanışmasını teşvik etmek için Hayır Çarşısı’nı açtık. İnsanların elindeki ihtiyaç fazlası olan giyim, gıda, kitap ve elektronik eşyayı Hayır Çarşısı’na getiriyor. Biz de tespit edilen ihtiyaç sahibine götürüyoruz. Ya da ihtiyaç sahipleri gelip buradan alabiliyor. İnsanlarımızın oturup sohbet edeceği bir alan yoktu millet kıraathanesi açtık. 

“1 KAÇ AY İÇERİSİNDE İLÇEMİZE MİLLET KONAĞI AÇILACAK”

İnşaatı tamamlandı inşallah 1 kaç ay içerisinde ilçemize Millet Konağı açılacak. Millet Konağı çok amaçlı kullanılacak. İçerisinde taziye evi, konferans salonu, hobi kursları kütüphane ve gençlerin ders çalışma salonları olacak. Millet Konağı’nın da ilçemize değer katacağına inanıyoruz. İlçemizin bir başka önemli sorunu ise otopark ve kapalı semt pazarıydı. Bu konuda da çalışmamız devam ediyor. Yine sanayi sitemiz yok. Küçük sanayi sitemiz için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir arsa talep ettik. Arsayı tahsis ettiğimizde Küçük Sanayi Sitemizi kuracağız.

“RAMAZAN’I COŞKU İÇERİSİNDE YAŞAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Pandemi sürecinde elimizden geldi kadara insanlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Andırındaki vatandaşlarımızın yüzde 75’i kırsal alanda yaşıyor. Burada ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız var onlar Ramazan ayı münasebetiyle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da gıda paketleri hazırladık. Talep edenlere yardımcı olmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiği kadar pandemiye rağmen Ramazan’ı coşku içerisinde yaşamaya çalışıyoruz.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz