Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’nce hazırlanan aşure Türkoğlu’nda dağıtıldı. Türkoğlu Fatih Sultan Mehmet Han Camii’nde kılınan Cuma namazı sonrası düzenlenen aşure etkinliğine, 65. Dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti il Başkanı Ahmet Özdemir, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

“TÜRKOĞLU EN ÖZEL İLÇELERİMİZDEN BİR TANESİ”

Aşure dağıtımında konuşan 65. Dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak, Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın en özel ilçelerinden birtanesi olduğunu söyledi. Kaynatılan aşurelerin birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni eden Kaynak, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın bütün ilçelere yönelik böyle bir organizasyonu var. Tabi Muharrem ayı etkinliklerine biz meclis çalışmalarından dolayı Kahramanmaraş’ta katılamadık. Türkoğlu bizim Kahramanmaraş’ımızın en özel ilçelerinden bir tanesi. Bir yandan önemli yatırımlar yapılıyor bir yandan da şehrimize yakın bir ilçemiz. Muharrem ayı bütün ilahi dinlerin peygamberleri için özel bir ay. Muharrem ayı bizim açımızdan Peygamber Efendimizin hicret ederek kıyamete kadar yaşayacak islam inancını taşımasının yanında birçok olaya sahne olmuştur. Ama aynı zamanda Kerbela gibi hepimizin içini kanatan bir hadisenin de gerçekleştiği bir aydır. Ancak sıkıntılardan kurtulmanın bir temsili olmasının yanında bütün bolluk ve bereketi de temsil eden mübarek bir aydır” şeklinde konuştu. 

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GÜÇLENSİN”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi olarak birlik ve beraberliği daha da artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyaya yönelik batılı güçlerin işgal planlarının olduğuna dikkat çeken Başkan Erkoç, “Muharrem ayında aşure etkinliklerimiz devam etmekte. Amacımız birlik ve beraberliğimiz daha da pekiştirmek, şehrimizdeki sinerjiyi daha da artırmak. İnsanların duasını almak. Bundan dolayı bu ayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz tarihte çok acı olayların olduğu ay. Özellikle Kerbela’da yaşanan bir vahşet var. Tarihin derinliklerinde her zaman üzülerek hatırladığımız Peygamber Efendimizin torunlarının Hz. Hüseyin başta olmak üzere hunharca katledilerek şehit edilmesidir. Tabii bunlardan, tarihte yaşanan canice olaylardan İslam coğrafyası bir ders çıkarmalıdır. Birlik ve beraberliğimizi daha güçlü hale getirmek zorundayız. Geleceğe daha güçlü adımlarla yürümek için. Çünkü coğrafyamıza güçlü bir saldırı var. Hem ülkemize hem de gönül coğrafyamıza işgal planı var. Buna karşın da tek yolumuz birlik ve beraberliğimiz ve dik duruşumuz. Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hep beraber dik duracağız, güçlü adımlarla geleceğe yürüyeceğiz. Tarihten bu yana hür ve özgür bir şekilde bu ülkede yaşadık. Hem ülkemizde hem de gönül coğrafyamızdaki insanların hür ve özgür bir şekilde, onurlu, gururlu ve şerefli bir şekilde yaşaması için dik duruşumuzu göstereceğiz ve gösteriyoruz da. Bugün ülkemiz hamd olsun Türkiye’nin onuruna ve şerefine yakışır politikalarla ve güçlü adımlarla yürümekte. Bizde yerel yöneticiler olarak ilimizde ve bölgemizde birlik ve beraberliğin daha da güçlü olması için insanlarımızla hasbihal ederek, onlarla görüşerek, dertlerini dinleyerek onların sıkıntılarını çözme babında politikalar üretelim amacıyla bu tür programlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a Türkoğlu’nda düzenlediği aşure nedeniyle teşekkür etti. Başkan Okumuş, “Bugün Büyükşehir Belediyemizin ilçemizde düzenlemiş olduğu aşure etkinliğine katılıyoruz. Geçtiğimiz hafta da biz Türkoğlu Belediyesi olarak aşurelerimizi dağıtmıştık. Halkımızla kaynaşma içerisindeyiz. İnşallah hergün bugün gibi olur. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Allah ülkemizin huzurunu daim eylesin.  Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçmekte, Türkiye’miz adeta kuşatılmış. Orta doğu coğrafyasında birçok hadiseler çıkartmaya çalışmaktadırlar yabancı güçler inşallah bu ay birlik ve beraberliğimizin daha güçlenmesine vesile olur” dedi.

Haber:Aziz Çevlik

Editör: Mahmut Beyaz