Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu yakından görmek isteyen ve "El-Metin Muhammed" isimli sohbetini dinlemek isteyen vatandaşlar, program başlamadan bir saat önce salonu doldurdu. Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü kapalı spor sahasında gerçekleşen ve yaklaşık 7 bin kişinin katıldığı program, Hamdi Köker'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, törende yaptığı konuşmada, çağın iletişim devri, küreselleşmenin son hızla devam ettiği bir dönemde yaşandığını belirtti. İnsanların coğrafya olarak birbirlerine binlerce kilometre uzakta olmasına rağmen aynı şekilde giyindiklerini, yediklerini ve eğlendiklerini ifade eden Güven, şunları kaydetti: "Uzak coğrafyalar iletişim imkanlarının gelişmesiyle birbirlerine yaklaşırken bir taraftan da kültür erozyonuna maruz kalıyoruz. Bu erozyondan en fazla etkilenenler ise ne yazık ki gençlerimiz oluyor. Gençlerimiz görsel, düşünüp, okuyup ve yaşıyorlar. Gençlerimizi bu erozyondan kurtarmamız, çalışkan ve vatanını seven bireyler olarak yetiştirerek geleceğimizin teminatı gençlerimizi bu vatanı emanet etmek istiyoruz." Afşin'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr Nihat Hatipoğlu, konuşmasına, Türkiye genelinde vatan ve bayrak için hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı. 

Hatipoğlu, "Bu insanları buraya getirten şey yeryüzünün en şevkli insanı, dünyamızın ve ahiretimizin ebedi önderi olan sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed sevgisidir. Bizler evvela bireyler olarak dinimizi öğrenerek yaşamak ve çevremize anlatmakla mükellefiz. Evlatlarınıza da Hazreti Muhammed'i anlatın. Çünkü O'nu tanıttığınızda çocuklarınız dinini daha çok sevecek ve topluma faydalı bireyler olarak yetişecekler." diye konuştu. 
Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven programın sonunda Prof. Dr Nihat Hatipoğlu’na Afşin Eshab-ı Kehf tablosu hediye etti. 
Programa, Afşin Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Rıdvan Tuncer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, belediye başkan yardımcıları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mahmut Beyaz