Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi Kahramanmaraşlı vatandaşların sömestır tatilini renklendirdi. Yarıyıl tatilinin başlamasıyla doluluk oranı yüzde 85'e ulaşırken merkez, yenilenen tesisleri ile birlikte kayakseverlerle doldu.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde, kayak tutkunları, bir taraftan sarıçam ormanlarıyla çevrili pistlerde kayak, kızak ve snowboard yaparken, bir taraftan da kar üzerinde mangal yakarak tatilin keyfini yaşıyor. Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 2. etap istasyonunun da onarılarak hizmete girmesiyle birlikte zirvede kaymanın tadını çıkarak kayakseverler, kayak tutkunlarını Sarıkamış'a davet etti. Kahramanmaraş'tan Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'ne tatil için gelen Gazi Yarar, Sarıkamış'ta Sarıçam Ormanları arasından kaymanın keyfini yaşadığını söyledi. Gazi Yarar, "Gerçekten Sarıkamış Kayak Tesisleri mükemmel bir yer. Cennet gibi, çocukluğumdan beri özlemimi gideriyorum. Acemiydim burada öğrendim ama şimdi süperiz. Çok güzel, herkese öneriyoruz burayı. Karne tatili dolayısıyla kalabalık. Yukarı telesiyej de açıldı. Tek kelimeyle mükemmel bir yer burası" dedi.

"SARIKAMIŞ CIBILTEPE KAYAK TESİSLERİ MÜKEMMEL"

Kayak merkezine mükemmel bir kar yağdığını ifade eden kayaksever, "Dünya'da bir Alp'lerde, bir de burada bulunan kristal kar, herkes tarafından bilinmektedir. Kar bakımından çok zengin bir yer. Rakım açısından olsun, sistemler açısından olsun, mükemmel bir yer diyebiliriz. Tatil severleri bekleriz. Şuan zemin mükemmel, zeminde hiçbir sıkıntı yok. Yoğunluk da iyi ama daha da iyi olmasını bekliyoruz. Pistlerimiz uzun. Kayakçı, snowboardçu olsun veya profesyonel anlamda kayak yapmak, antrenman yapmak isteyen arkadaşlarımız buraya gelebilir" diye konuştu. Öte yandan Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden birisi olan ve çığ tehlikesi bulunmayan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde modern bilgisayar donanımlı, saatte bin 200 kişi kapasiteli 4 telesiyej ile toplam uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom ve bir snowboard pisti ile kayakseverlere hizmet veriliyor.

İHA

 

Editör: Mahmut Beyaz