Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 3 Kasım 2002 yılında kurulan Ak Parti, bugün Türkiye’de yaptığı yenilikler ile adeta çağ atlattı. Geride bıraktığımız 15 yıl, hem AK Parti’nin hem de Türkiye’nin 15 yılı. 15 yılda Türkiye’nin ekonomik olarak geldiği konum, AK Parti’nin kök salmış alışkanlıklara karşı verdiği mücadelenin de sonucu oldu. AK Parti’nin yıllardır bu kadar halkla iç içe olabilmesini sağlayan en önemli etkenlerden biride teşkilat yapısı.

AK Parti’den önceki yönetimlerde halkla idareciler arasında büyük uçurumlar varken, AK Parti teşkilat sistemiyle halkın sorunları, memnun oldukları, istekleri teşkilat tarafından alınarak daha üst makamlara taşınabiliyor. Bununda en önemli ayağı İl ve İlçe teşkilatları. Geçmiş yıllarda özellikle Kahramanmaraş’ta İl ve İlçe Başkanlığı yapan Başkanlarla iletişim kopukluğu yaşanırken şimdilerde ise bu kopukluk tamamen ortadan kalkmış durumda. Bunun en büyük örneğini geçtiğimiz hafta gördüm.

Bilindiği üzere Konteynırkent’te yaklaşık 5 yıldır çalışan işçiler işten çıkartıldı. Bu işçiler soluğu ise İl Başkanı Özdemir’in yanında alarak sorunlarını dile getirdiler. Başkan Özdemir ise hemen, gerekli mercilere telefonla ulaşarak işçilerin bir kısmını tekrar işe başlatma sözünü verdi.

Evet, Özdemir, parti ayrımı, senin, benim, adamım ayrımı yapmaksızın bu işçilerin sıkıntısını çözdü ve işçiler bir nebzede olsa rahat bir nefes aldı. Özdemir, yaptığı bu ve buna benzer her zaman yüreğindeki sıcaklığı ve samimi davranışlarıyla Kahramanmaraşlının sevgisini kazanıyor. Kahramanmaraşlı insanlar için ayrım yapmadan her kesimi kucaklayan, herkesi eşit gören, seçmenle ortak hareket eden, makam, mevki gözetmeksizin halka hizmet için çalışan bir İl Başkanı Özdemir. Ben inanıyorum ki 2019 yılında yapılacak olan seçimlerde İl Başkanı Özdemir ve ekibinin gayretli çalışması sonucu Kahramanmaraş AK Parti’ye oylarını daha da yükseltecektir. Belki bir gün Sayın Özdemir’i Belediye Başkanı ve Milletvekili gibi daha üst makamlarda görebiliriz. Kim bilir.