Küçüklüğünden süregelen futbol merakı ve futbol heyecanıyla bu işe başladığını halen bu işi severek yaptığını ifade eden Ali Usta, “Bu memlekette sadece ben yapıyorum. Türkiye’de de az sayıda bu işi yapan kişi var. Hatta çevre illerde bile tanınıyorum en son top tamiri için Kayseri’den kargo ile toplar geldi. Tamiratını yaptım ve teslim ettim” dedi.

BU MESLEK BU MEMLEKETTE BENDEN SONRA BİTER

Çırak gelmemesine ve çalışmak için gelen çırakların ise meslek öğrenmek için değil sadece para kazanmak için geldiğinden ötürü, meslekte zanaatkâr yetişmediğine ve mesleğin kendisinden sonra biteceğini öngören Ali Usta konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ben gittiğim zaman bu memlekette bu mesleğin biteceğini düşünüyorum, çünkü çırak gelmiyor gelse bile meslek öğrenmek için değil sadece para kazanmak için geliyor. Gelen çırak ilk günden ‘’kaç para vereceksin’’ diyor. Şuan bizim zamanımızdaki gibi değil hiçbir şey. Bizim zamanımızda Babamız bizim zanaat öğrenebilmemiz için ustaya ‘eti senin kemiği bizim’ derdi. Şuan ki gençlik böyle değil zorluğa katlanmıyor.”

Top tamiratı haricinde çanta, ayakkabı gibi ürünleri de tamir ettiğini vurgulayan Ali Usta, ömrünün yettiğince bu mesleğe devam edeceğini ifade etti.

Haber: Burak Alkaya

Editör: Mahmut Beyaz