Roma'da devam etmekte olan Uluslararası İtalya Matteo Pellicone Ranking Series Güreş Turnuvasında Güreşçilerimiz 2. günde 3 Gümüş Madalya kazandı.

Grekoromende Rıza Kayaalp Altın Madalya, Ahmet Uyar Gümüş Madalya ve Cenk İldem Bronz Madalya kazanmıştı. 72 kg Selçuk Can, Hintli Malik'i tuşla, Elvatorlu Castro'yu sayı tuşuyla ve yarı finalde de Avrupa 2.'si Rusya Şampiyonu rakibi Cengiz Labazanov'u 4-0 yenerek finale yükseldi. Güreşçimiz finalde U23 Dünya 2.’si Macar Robert Attila Fritsch ile karşılaştı son dakikasında 2-1 önde olduğu müsabakayı 2-2'den son puanla kaybetti ve Gümüş madalya kazandı. 77 kg Yunus Emre Başar Kazak, Dilmukhamedov'u 7-1 ABD'li Walsh'ı 8-0 sayı tuşuyla yendi. Finalde Dünya Kupası 2.’si Macar Zoltan Levai'ye 3-1 yenildi ve Gümüş Madalya kazandı.82 kg Burhan Akbudak, Kazak Miras'ı tuşla, Macar Laszlı Szabo ve yarı finalde Salih Aydın'ı sayı tuşuyla yendi. Güreşçimiz finalde Avrupa 3.’sü Rusya Şampiyonu Adlan Akiev'e 6-1 yenilince Gümüş madalyada kaldı. Bu sıklette Salih Aydın, Hintli rakibini ve Emrah Kuş'u yendi. Bronz Madalya için Macar Laszlo Szabo ile karşılaştı ve 2-1 yenilince 5. oldu. Dün de 67 kg Murat Fırat ve Enes Başar da 5. olmuşlardı. Böylece Matteo Pellicone Ranking Turnuvasında güreşçilerimiz;

1 Altın Madalya: Rıza Kayaalp, 4 Gümüş Madalya: Ahmet Uyar ,Selçuk Can

Y. Emre Başar, Burhan Akbudak.1 Bronz Madalya: Cenk İldem,Toplam 6 Madalya kazandılar.

Grekoromende takım olarak da Matteo Pellicone Ranking Turnuvasında Türkiye 3. oldu.

1. Rusya 175 Puan

2. Macaristan 145 Puan

3. Türkiye 136 Puan

4. Kazakistan 134 Puan

5. Hindistan 82 Puan

6. ABD 78 Puan

B. Peşte'de Tokyo Olimpiyatları

Kalifikasyon Turnuvalarına katılacak olan Kerem Kamal Atakan Yüksel, Fatih Cengiz ve Metehan Başar bu turnuvada yoktu. Tüm güreşçilerimize, antrenörlerimize ve kulüplerimize teşekkürler.