Gazetemizi ziyaret eden ve burada haber ekibimize özel açıklamalarda bulunan Aycan, gençlerin bu kaygısına devletin kesinlikle kayıtsız kalmayacağını söyledi. Daha önce de vatandaşın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) sıklıkla gündeme getiren Aycan, bu konunun üzerinde de kanun teklifi verdiğini söyledi. Hükümetin bu konuyu değerlendireceğini söyleyen Aycan, bu borçların faizlerinin silinmesini ya da yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Konu ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını provokasyon olarak nitelendiren Aycan, bu açıklamaları devletle gençleri karşı karşıya getirmek anlamına geldiğinin altını çizdi.

GENÇLERİMİZ “ÖDEMEYELİM” DEMİYORLAR

Aycan, KYK borçları ile ilgili olarak gazetemize yaptığı açıklamalarda şunları kaydetti: “KYK borçlarıyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdim. Kanun teklifim oldu. Gençlerimiz, işe başlamadan bu borcu ödemek zorunda kalıyorlar. Bu borçların faizlerinin silinmesini ve borçlarının yeniden yapılanmasını istedim. Gençlerimiz, öğrencilikleri sırasında bu kredileri kullandılar. Gençlerimiz, “ödemeyelim” demiyorlar, işe başladıkları zaman ödeyelim diyorlar. Hükümetimiz bu konuyu ele alacak ve konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapacak. Pazartesi (bugün) bu konuyla alakalı olarak böyle bir değerlendirme olabilir.

KILIÇDAROĞLU’NUN AÇIKLAMALARI ÇOK TEHLİKELİ

Burada dikkat çekilmesi gereken nokta Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıdır. Bu açıklamalar çok tehlikelidir. “Borçlarınızı ödemeyin” demek bir provokasyondur. Bu açıklamalar, gençleri devlete karşı kışkırtma açıklamalarıdır. Bu açıklamaları Kılıçdaroğlu’na yakıştıramadığımı söylemem gerekir. Çok basit bir hareket olarak görüyorum. Tabi ki gençlerimizin mağduriyetinin ve sıkıntılarının farkındayız. Hükümetimiz bu konunun üzerinde duruyor ve düzenlemeler yapacak. Ancak “borçlarınızı ödemeyin” demek çok provokatör bir söz, gençlerimizi devlete karşı kışkırtacak bir söz. Buna da gençlerimizin aldanmaması gerek. Gençlerimize bir kolaylık yapmak lazım. Faizleri indirilebilir, yeniden yapılandırılabilir. Biz de bunlara varız.”

Editör: Mahmut Beyaz