Son zamanlarda yaptığı yatırımlara ve hizmetlere bir yenisini daha ekleyen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Asfalt Üretim Tesisleri görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öcal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve Kahramanmaraş AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur katıldı. 

ÇOK CİDDİ YATIRIMLAR YAPIYORUZ

Açılış töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Büyükşehir Belediyesi olarak ciddi yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Güngör, “Kahramanmaraş’ımız gerçekten potansiyeli yüksek geleceği çok daha iyi bir şehrimiz olduğunu bilmemiz lazım. Burada hemşerilerimizin bir kısmı zaman zaman komşularımız örnek veriyorlar. Merkezi idaremizin buraya yapmış olduğu yatırım altmış milyarın üstünde bunu yetkililerimiz de çok iyi biliyor. Yerel yönetimlerimizde çok ciddi yatırımlar yapıyoruz bunlar aslında hiç de azımsanmayacak yatırımlar ama Kahramanmaraş’ımızın havası, doğası, suyu geleceğe dönük çok daha iyi bir yerde olacağımızın bir göstergesi” dedi.

İMRAN KILIÇ KÖPRÜSÜ

İmran Kılıç köprüsüne değinen Güngör, “İmran Kılıç köprüsünde, öngörümüz 2021 sonu itibarı ile bitecekti. Gerçekten de çok iyi gidiyordu. Biz hep şunu söylüyoruz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine iş yapan müteahhitlerin ödemeyle ilgili hiçbir sıkıntısı olmaz. Müteahhitlerimiz çok iyi çalışıyordu ama tüm dünyayı da etkileyen fiyat dalgalanması ve fiyatlardaki artış nedeniyle müttehit ilerleyemedi, bunun için hükümetimiz iki defa fiyat farkı ve fesihle ilgili düzenleme getirdi ama burada da ilerleyemedi. Bu da sorunu çözecek nitelikte olmadı. Dolayısıyla müttehitte de bir şey söyleyemiyoruz. Onunda bir kusuru yok ve bu şartlar nedeniyle sözleşmenin bitim süresini beklemek zorunda kaldık. Eğer hukuki süreci çözmüş olsaydık şuana kadar onu da hizmete açmış olurduk.  1 Ağustos itibari ile sözleşme süresi bitiyor. Biter bitmez biz Büyükşehir olarak tüm hazırlıklarımız tamam ağırlıklı imalat asfaltla ilgili imalat tesisimiz hemen işe başlayıp asfaltımızı tamamlayacağız ışıklandırmasını korkuluklarını inşallah onu da kısa sürede hizmete açacağız’’ ifadelerini kullandı.

HİZMETLERLE ÖNCÜ ŞEHİR OLMAK İSTİYORUZ

Açılış törenine katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Bizim istediğimiz şehir için de bu, Kahramanmaraş şehrinin Türkiye’deki sıradan şehirlerden birisi olmadığını öncü bir şehir olduğunu, fikriyle öncü olduğunu, hizmetleriyle öncü bir şehir olduğunu, milli ve manevi değerleriyle öncü bir şehir olduğunu biliyoruz. Ama bu öncülüğünün içerisinde, yerel hizmetlerle de öncü olmasını da temenni ediyorduk. Necati Okay Başkanımız, Hanefi Mahçiçek Başkanımız ve onların başında Büyükşehir Belediye Başkanımızla Kahramanmaraş’ta bunları görüyoruz. İlçelerimizde de güzel hizmetler oluyor onlarında hakkını yemeyelim. Elbistan’da, Afşin’de, Göksun’da, Andırın’da, Pazarcık’ta, Türkoğlu’nda, Cağlayancerit’te Belediye Başkanlarımıza da destek oluyoruz. Oralarda da güzel hizmetler oluyor. Birlikte çalışınca, beraber olunca, hizmetlerde geliyor” şeklinde konuştu.

Haber: Ömer Harmankaya

Editör: Mahmut Beyaz