Ziraat Odası Başkanlığı görevine geldiği günden itibaren çiftçilerin sorunlarını, sıkıntıları tek tek dinleyerek çözüm yolları arayan ve çiftçilerin menfaatine olan hemen hemen bütün uygulamaları gerçekleştiren Başkan Mehmet Çetinkaya ve ekibi, yaptıkları çalışmalarla göz dolduruyor. Bu kapsamda zeytin dikim mevsiminde çiftçilerin ucuza ve kaliteli fideler dikebilmesi için tam 10 bin fidan dağıtımı gerçekleştiren Çetinkaya ve ekibi, çiftçilerin hayır duasını aldı. Boş bir arazide gerçekleştiren dağıtımda çiftçilerle yakından ilgilenen Başkan Çetinkaya, fidan dağıttı.

Dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Çetinkaya, ziraat odası olarak çiftçilere destek olmak adına kaliteli ve ucuz fideleri getirttirerek dağıttıklarını söyledi. Dağıtımını yaptıkları fidelerin ilerleyen günlerde toprakla buluşacağını ifade eden Çetinkaya, “Önümüzdeki 5 yıl içerisinde kentte ciddi anlamda bir zeytin sektörünün oluşacağına inanıyoruz” dedi. Ziraat Odası olarak her zaman çiftçilerin yanında olmaya çalıştıklarını aktaran Çetinkaya, bu dönemde toplam 20 bin zeytin fidesi dağıtacaklarını kaydetti.

KÂR AMACI GÜTMÜYORUZ”
Dağıtıkları fidanlarda kar amacı gütmediklerini belirten Çetinkaya, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “2017 yılının son günlerini yaşadığımız bu günlerde zeytin dikim mevsimi de başladı. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdik ve 10 bin civarında çiftçimize zeytin dağıttık. Bu yılda inşallah 20 bin civarında zeytin getirttirmeyi planlıyoruz. Biz Ziraat Odası olarak her zaman çiftçilerimize destek vermeye, onların yanında olmaya ve onların menfaatine olan şeyleri yapmak için gayret ediyoruz. Biliyorsunuz serbest piyasada zeytin fidesi satılıyor ama biz oda olarak kar amacı gütmeden çiftçilerimize hizmet edebilmek adına ayrıca da karaborsaya düşmemesi için her yıl bu tür etkinliklerimizi oluyor. Bu yıl zeytin ve badem fidanı getirttirdik.”

FİDANLARIMIZ SON DERECE KALİTELİ”
Fidanların son derece kaliteli olduğunu aktaran Çetinkaya, “Bugünde çiftçilerimiz fidanlarımıza yoğun ilgi gösteriyor. Fidanlarımız son derece kaliteli ve çiftçilerimizden memnunlar. Fiyat olarak ta piyasaya göre yarı yarıya bir fiyat söz konusu. Bu hizmetlerimiz her geçen gün elimizden geldiği kadar artarak devam edecek. Bu yıl zeytin yılı idi ama Kahramanmaraş’ta bir don olayı oldu. Bu da zeytinlerin çiçek olduğu döneme geldi. Bu yıl zeytinimiz biraz zayıf oldu ama önümüzdeki yıl inşallah zeytin bol olur. Kahramanmaraş zeytin üretimine bakir bir bölge. Ama bu her geçen gün artıyor ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde kentte ciddi anlamda bir zeytin sektörünün oluşacağına inanıyoruz. Zeytin fidesi almak için aranan şartlar şunlardır; sadece dikecek yerinin olması ve talep etmesidir” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz