Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinin ziraat odaları başkanları Afşin’de düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi.

Bir restoranda gerçekleştirilen İstişare toplantısı ardından açıklama yapan Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, Kahramanmaraş ve ilçeleri ziraat odası başkanları olarak iki ayda bir çiftçilerimizin sorunlarını görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Çiftçiler tarafından zirai gübre olarak kullanılan, aynı zamanda çok tehlikeli bir patlayıcıya da dönüşebilen amonyum nitrat içerikli gübrelerin satışıyla ilgili görüşmeler yaptıklarını dile getiren Çetinkaya, şunları kaydetti: "Tarımla alakalı destekleri olmayan, tapusu olmayan ve hazine arazisini kullanan çiftçilerimiz yeni çıkan bir yasa gereği gübre alamıyor. Bu konuda ziraat odası başkanlarımızla ortak bir karar aldık. Bu kararı Ziraat Odaları Genel Merkezi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ileteceğiz."
Toplantıda, ziraat odası başkanları kendi bölgesindeki çiftçilerin ve tarım sektörünün sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulundu, sorunları paylaştı. AA
Editör: Mahmut Beyaz