2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştı. 30 Ocak tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan genelge ile de 2021 yılı Cumhurbaşkanlığınca “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftasında ‘Yunus Emre’ temalı sergi düzenledi. Sergide kursiyerlerin Yunus Emre’nin hayatı ve şiirlerinden yola çıkarak yaptığı el emeği göz nuru resim ve el sanatları vatandaşların beğenisine sunuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen ve 3 gün sürecek olan sergiye Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Vali Ömer Faruk Coşkun’un Eşi Sevilay Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ve sanatseverler katıldı. Sergiye ilişkin konuşma yapan Serkan Keçeli, kursiyerlerin çok büyük emek harcadıklarını gördüğünü ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

“KURSUMUZUN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Keçeli, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Yunus Emre temasıyla Halk Eğitim Müdürlüğümüzdeki sergimizin açılışını gerçekleştirdik. Kursiyerlerimiz çok büyük emek harcamışlar, el emeği göz nuru çok güzel eserler ortaya çıkartmışlar. Bir taraftan eserler ortaya çıkartırken, bir taraftan da Yunus Emre’nin şiirleri ile onun maneviyatını, onun dünyasını da anlamaya çalışarak, yeni ürünlere, yeni dokunuşlarla, yeni hayal güçleriyle yeni anlamlar yüklemişler. Ben kursumuzda emek veren tüm hocalarımıza ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Kursumuzun hayırlı olmasını diliyorum.”

“SERGİ ÇOK GÜZELDİ”

AK Parti Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, ise şunları söyledi: “Pandemiden sonra insanları birlikte olabilmeye yönlendiren bu tür sergiler gerçekten emek ve ruhun ortaya çıktı sergiler. Yunus Emre’ye hitaben hazırlanmış olan sergi çok güzeldi. Katılımcıların emeklerine sağlık. Ümit ediyoruz ki pandemiden sonraki süreçte sıcak temasları kurabileceğimiz Halk Eğitimin önceliğinde hayat boyu öğrenmeyi destekleyen bu tür eğitimlerimiz devam edecek. Ben katılım sağlayan ve emek veren herkese başarılar diliyorum, tebrik ediyorum.”

3 GÜN BOYUNCA SANATSEVERLER VATANDAŞLARIMIZI SERGİMİZE BEKLİYORUZ”

Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bülbül de sergiye ilişkin konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Suzan Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 1-7 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftasında Yunus Emre Yılı İlan Edildiğinden Dolayı sergimizi açmış bulunmaktayız. Sergimizde resim alanında ve el sanatları alanında ürünlerimizi vatandaşlarımızın beğenisine sunmaktayız. Sergimiz 3 gün boyunca devam edecek. 3 gün boyunca sanatseverler vatandaşlarımızı sergimize bekliyoruz. Yunus Emre’nin Hayatı, Yunus Emre’nin şiirleri ürünlerimize yansıdı. Her kursiyerimiz kurslarında Yunus Emre’nin şiirlerini baz alaraktan ürünlerini gerçekleştirdiler ve halkımızın beğenisine sundular.”

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz