Arslan Deveboynu'nun imzasıyla ticaret hayatına başlayan Deka Grup, 1983 yılında kaset toptancılığına ile müzik sektörüne adım attı. Deka Müzik adıyla kendi bölgesi dışında çevre illere de dağıtım yapmaya başlayan Deka Grup, 1993 yılında döneminin müzik alanında devi olan RAKS Elektronik ile Türkiye manyetik bant distribütörlüğü anlaşması yaptı. Bu anlaşma Deka Grup'u yerel bir firma statüsünden çıkarıp ulusal bir marka haline gelmesinin kapılarını araladı ve 1995 yılında ilk şubesini Adana'ya açtı. Müzik sektöründe dağıtıcıdan fazlası olmayı hedefleyen Deka Grup, 1998 yılında İstanbul'a ikinci şubesini açtı ve yöresel sanatçılara verdiği destek ile prodüksiyon sektörüne bir adım attı. Bu yolculukta Dilberay’dan Engin Nurşani’ye Kamuran Akkor’dan Latif Doğan’a kadar birçok ünlü sanatçının milyonlarca dinlenen albümlerinin yapımını üstlenen Deka Müzik, şu anda Türkiye'nin en önemli dijital müzik arşivi ile bir çok servis sağlayıcısına kaynak sağlıyor.

DEV PLATFORM YOUTUBE’DAN PLAKET!

Müzik sektöründe adeta bir markaya dönüşen Deka Müzik, Youtube’da 379 milyon 944 bin görüntülemesiyle kalitesini bir kez daha ortaya koyarken, aynı zamanda müzik severlerin teveccühü sayesinde Youtube’da 400 bin aboneye ulaşmıştı. Birçok sanatçının ün kazanmasına vesile olan ve her geçen gün kendini daha da geliştirmeyi hedefleyen Deka Müzik’e Youtube’ta 400 bin aboneyi geçme başarısından dolayı Youtube şirketi tarafından plaket hediye edildi. 400 bin aboneyi geçen Deka Müzik, hedefini ise 1 milyon olarak belirledi. 

“İŞLERİMİZİ BÜYÜTME ADINA HER ZAMAN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Deka Müzik’in kurucusu Arslan Deveboynu, çalışmaları hakkında bilgi verdi. Deveboynu, “Küçük yaşlarda kurduğumuz Deka Grup isimli şirketimizle 1983 yılında kaset toptancılığına başlamıştık. O dönem şuanki gibi televizyon ya da Youtube gibi müzik dinlenilen platformlar henüz gelişmemişti. Kasetli müzik çalarlar yeni yeni çıkmış, yaygınlaşıyordu. Yatırımlarımızı da bu çerçevede yaparak, Deka Müzik adıyla kendi bölgemiz dışında çevre illere de dağıtım yapmaya başladık. Çabalarımızın meyvesini alıyorduk ve işlerimizi büyütme adına girişimlerde bulunduk.1993 yılında o günün müzik alanında devi olan RAKS Elektronik ile Türkiye manyetik bant distribütörlüğü anlaşması yaptık. Bu belki de bizim için bir dönüm noktası oldu diyebilirim. Bu anlaşma Deka Grup'u yerel bir firma statüsünden çıkarıp ulusal bir marka haline gelmesinin kapılarını araladı ve yatırımlara devam ederek 1995 yılında ilk şubesini Adana'ya açtık” dedi.

“YOUTUBE PLAKETİ BİZLERE MOTİVASYON OLACAK”

Youtube’dan gelen plaketin kendilerini gururlandırdığını ve daha iyi projeler içim motivasyon olduğunu belirten Deveboynu, “Hızlı gelişmemiz ve başarıya ulaşmak için verdiğimiz çaba neticesinde müzik sektöründe dağıtıcıdan fazlası olmayı hedefiyle 1998 yılında İstanbul'a ikinci şubemizi kazandırdık. İstanbul çok önemli bir merkezdi bu dönemlerde ve çok büyük de sanatçılar oradan Türk müzik sektörüne kazandırıldı. Bizde Dilberay, Kamuran Akkor, Latif Doğan, Engin Nurşani ve daha ismini sayamadığım birbirinden değerli birçok sanatçıyla çalışmaya başladık. Bu isimlerin başarıları bizleri daha iyi noktaya taşıdı. Yöresel sanatçılarımıza destek olma noktasında da prodüksiyon sektörüne başlangıç yaptık. Şuan geldiğimiz noktada Türkiye'nin en önemli dijital müzik arşivi ile birçok servis sağlayıcısına kaynak sağlıyoruz. Eski kaset satışı şuan yok ama biz de çağa ayak uydurarak Youtube, Spotify, Apple Müzik, Fizy vs Deezer gibi birçok platformda varlığımızı sürdürüyoruz. Youtube’da 400 bin aboneye ulaşmamız sebebiyle gönderdiği plaketle bizleri onurlandırdı, tabi ki bunların üstüne koyarak yolumuza devam edeceğiz. Hedefimiz 1 milyon aboneyi geçmek” ifadelerini kullandı.

(Haber: Samet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz