Göreve geldiğinde “Kesintisiz Ulaşım” parolası ile yol atağı başlatan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 4 yıl içerisinde kangren olan tüm yolları hizmete açtı. Erkoç’un İl Başkanlığı döneminde Kısık yolunu projelendirmesi ile başlayan Yol atağı Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de sürüyor. 3 tünel kavşak, Kuzey Çevre yolu ve Karayollarına yaptığı yolları projelendiren Erkoç, yolların bitmesi için ekibi ile 7/24 çalışıyor. Uyguladığı 400 yararlı proje, Yedikuyular Kayak Merkezi, Teleferik, sosyal belediyecilik, teknik belediyecilik alanında 1 milyon aşkın nüfusa sahip Kahramanmaraş’a hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama sezonunu Mart ayında açmıştı. Geçen yıl yaklaşık 2 bin 500 bin kilometre yol asfaltlaması yapan Büyükşehir Belediyesi, bu sene bu rakamı iki katına çıkaracak. Gelişen teknoloji sayesinde ise dökülen asfaltın kalitesi 5 yıldan 15 yıla çıkarken, yollar ise aynı havalimanı pistlerini andırıyor.

KARAZİYARET ASFALTLANDI

Kamyonların ve ağır tonajlı araçların kullanıldığı Karaziyaret Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesini asfaltlayan ekipler, yolu 12 metreden 25 metreye çıkardı. 3 şerite çıkan yolların kalitesi nedeniyle hem deformesi geç olacak hem de ağır tonajlı araçlar geçtiğinde ses çıkmayacak. Böylelikle, orada çalışan tüm fabrikalar tozdan ve kirden de kurtulmuş olacak. Bin 700 Metre uzunluğundaki yola kamyonlarca asfalt dökülürken aynı gün kullanıma hazır hale getirildi.

HERYERE EŞİT VE ZAMANINDA HİZMET

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri Yol Onarım Şube Müdürlüğü ekipleri, Erkoç’un talimatı ile bu sene hem eşit hem de zamanında hizmet paralosı ile çalışmaya başladı. Mart ayı içerisinde Genç Osman Mahallesindeki kangren olmuş yol sorunun çözen ekipler, 150 noktada asfaltlamaya başladı. Kırsal mahallelere de aynı anda hizmet veren ekipler, bu sene yolları otoban standartına çıkaracak.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz