Okulların açılmasına kısa bir süre kala yeni dönemle ilgili gazetemize bilgilendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, “Bu yıl ilk defa gelen 832 öğretmenimize hoş geldiniz diyorum. Öğrencilerimize mutlu, huzurlu bir şekilde eğitim geçirmeleri çok fazla gayret sarf etmelerini tavsiye ediyorum. Velilerimizin de eğitimde öğretmenlerimize ve okullarımıza güvenmelerini, desteklemelerini arzu ediyorum. Bu sayede çocuklarımızın eğitiminin çok daha kaliteli olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“EĞİTİM-ÖĞRETİM YILIN HER MEVSİMİNDE DEVAM EDİYOR”

Eğitim ve öğretimin yılın her mevsiminde devam ettiğini belirten Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim çalışmalarını sadece okulların açık olduğu dönemle sınırlı tutmuyoruz. Yılın her mevsiminde, tatil günlerinde de eğitim, öğretim devam ediyor. Özellikle yıl içerisinde hafta sonları veya hafta içlerinde halk eğitim merkezlerinde yapmış olduğumuz ‘üniversiteye hazırlık kursları’ yüzde 100 ücretsizdir. Bütün dokümanları da ücretsiz olarak Halk Eğitim Müdürlüğümüz tarafından veriliyor. Eski dershanelerin yerine devletimizin ücretsiz olarak yapmış olduğu bir çalışmadır” diye konuştu.

“HALK EĞİTİMDEKİ 790 ÖĞRENCİMİZDEN 499’U ÜNİVERSİTE KAZANDI”

Bu yıl halk eğitim merkezlerinde üniversiteye hazırlanan 790 öğrenciden 499’unun üniversite kazandığını anlatan Yılmaz, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “9 ilçemizde 9 Halk Eğitim Merkezimiz var. Bu eğitimlerimize mezun olup da üniversiteyi kazanamayan öğrencilerimiz müracaat ediyorlar. Bu müracaatları çerçevesinde onları üniversiteye hazırlıyoruz. Bu hazırlanmaların sonucunda da önceki yıl kazanamayanlar kazanmış oluyor. Bu yıl 790 öğrencimiz bize müracaat etti. Bunların 499 tanesine üniversite kazandırdık. Bunlar içerisinde 5 tıp, 4 eczacılık, 4 hukuk, çok sayıda mühendislik ve öğretmenlik var. İlk 2,3 ve 6 binde olan öğrencilerimiz var. İyi bir sonuç aldık. Çocuklarımız da üniversitelerine girmiş oldular. Bu bizi mutlu etti.”

“YAZ DÖNEMİNDE SURİYELİLERE TÜRKÇE KURSLARI AÇTIK”

Yaz döneminde Suriyeli öğrenciler için Türkçe kursları açtıklarını ifade eden Yılmaz, “Malum ilimizde 20 bin tane Suriyeli misafir öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin okullardaki entegrasyonunu daha da hızlandırmak için yaz döneminde okula devam etmemiş olan öğrencilerimize Türkçe kursu açtık. Suriyeli misafirlerimizin yoğun olduğu bölgelerde bu kurslarımız. Bu Türkçe kursuna öğrencilerimiz katılarak eğitim-öğretim dönemi başında Türkçeyi daha iyi öğreniyor ve dinlediğini anlayıp, anladığını yazacak kadar öğreniyorlar. Dolayısıyla okuldaki başarıları biraz daha artmış oldu” ifadelerini kullandı.

“OKULLARIMIZDA CİDDİ ÇALIŞMALAR YAPTIK”

“Yaz döneminde tabii okullarımızın fiziki olarak öğretime hazır olması için ciddi çalışmalar yaptık” diyen Yılmaz, şunları kaydetti: “Çok sayıda inşaatı eksik olan okulumuz tamamlanmış oldu. Birçok okulumuza özellikle 2023 eğitim vizyonu belgesinde ifade edilen tasarım ve beceri atölyelerini kurduk. Öğrencilerimiz bundan azami derecede istifa edecekler. Bu yıl en güzel haberlerimizden biri de; Bakanlığımız bize rekor sayıda öğretmen ataması yaptı. Sayımız 832’ye çıktı. Bir önceki yıl 200 küsürdeydi. 3 bin civarında bir norm açığımız vardı. Bu kusuru ücretli öğretmenle telafi ediyorduk. Öğretmen eksiğimizin yarısını böylelikle tamamlamış olduk.”

EĞİTİM KALİTESİNİ ARTIRMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”

Eğitimin kalitesini arttırmak adına ciddi bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Yılmaz, “Bununla beraber İl Milli Eğitim Müdürlüğü, vizyon ofisimiz, AR-GE birimimiz yaz zamanlarında etkin. Özellikle 2023 vizyonundaki hedefleri gerçekleştirmek üzere planlamış olduğumuz 26 projemiz var. Bu 26 projemizin hepsini tek seferde uygulamak mümkün değil. Bir kısmını bu yıl uygulayacağız. Bu yıl uygulayacağımız programların bütün alt yapı çalışmalarını tamamladık. Bütün ilçelerimizde bu yapacağımız çalışmayla ilgili okul, ilçe yöneticilerimizi teferruatlı bir şekilde bilgilendirdik. Eğitim-öğretim faaliyetleri başladığı andan itibaren de bunları etkin bir şekilde uygulayıp, eğitim kalitesini artırmak için bir gayretin içerisindeyiz” dedi.

“286 BİN ÖĞRENCİMİZ VE 15 BİN ÖĞRETMENİMİZLE YENİ DÖNEME HAZIRIZ”

Yılmaz, son olarak sözlerine şunları ekledi:  “Yaz döneminde ayrıca öğretmenlerimiz için de Bakanlığımızın yapmış olduğu etkinlikler oldu. İlimizdeki öğretmenlerimizin de o etkinliklere katılması hususunda gayret sarf ettik. Biz yaklaşık 286 bin öğrencimiz ve 15 bin öğretmenimizle 2019-2020 eğitim-öğretim yılına hazırız. Birkaç okulumuzda inşaatları tamamlanamadığından dolayı ikili eğitim yapmak zorunda kaldığımız okullar olacaktır. Bu pozisyondaki okullardaki velilerimizden sabırlı olmalarını rica ediyoruz. İnşaatlarımız tamamlanır tamamlanmaz onları da kendi okullarına taşıyacağız. İnşallah onlar da daha rahat bir eğitim görme fırsatı bulmuş olacaklar.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz