İnsan odaklı çalışmalarıyla büyük beğeni toplayan, sosyal belediyecilikte ağlarını toplumun tüm kesimlerinin üzerine ören Başkan Fatih Mehmet Erkoç’un koordinesindeki Büyükşehir Belediyesi, yoluna emin adımlarla ilerliyor. Yapılan hizmetlerin yanı sıra muhtarlara verdiği değer ve önemle bilinen, sağladığı pozitif ayrımcılıkla il genelindeki hemen hemen tüm muhtarların gönlünü kazanan Başkan Erkoç, bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenliği ile katılımcıların stres atmasını sağladı. Yayla Şenliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İlk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un konuşmasıyla başlayan programda, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri İmran Kılıç ve Mehmet Cihat Sezal’ın selamlama konuşmalarıyla devam etti. Programda AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici de yaptığı konuşmada Ak Parti belediyeciliğinin başarılı bir politika izlediğini söyledi.

“BU BİR BİRLİK VE BERABERLİK TOPLANTISI”

3. Geleneksel Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenliği’nin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Yayla Şenliği’nin birlik ve beraberlik toplantısı olduğunu söyledi. Başkonuş Yaylası’nın Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın en önemli yaylalarından biri olduğunu dile getiren Başkan Erkoç, “3. Geleneksel Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenliği aslında birlik ve beraberlik toplantısı. Biz hep beraberiz, hep beraber Kahramanmaraş’ız diyoruz ya, işte hamdolsun bunun en güzel örneklerinden bir tanesi burada yaşanmakta. Kahramanmaraş’ın her mahallesinden muhtarlarımız, mahalle başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız burada. Burası birlik, beraberlik ve kaynaşma yeri. Burası omuz omuza durma yeri. Hep beraberce yüreklerin Kahramanmaraş için attığı yer burası. Başkonuş Yaylası, ülkemizin ve Kahramanmaraş’ın en güzel yaylalarından bir tanesi. Hem burayı dünyaya duyurmak açısından, hem de bu sıcak yaz gününde birlik ve beraberliğimizi güçlendirme açısından bu toplantı çok önemli, bunu çok önemsiyoruz. Amacımız, niyetimiz, stres atma, muhabbet etme, tanışma ve kaynaşma” dedi.

“4 YILDAN BU YANA ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTIK”

Kahramanmaraş’a 4 yılda önemli yatırımlar yaptıklarını dile getiren Başkan Erkoç, sözlerine şu şekilde devam etti; “Hamdolsun Kahramanmaraş’a çok önemli yatırımlar yaptık, binlerce kilometre yol yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Binlerce kilometre içme suyu hattı yaptık, arıtma tesislileri yaptık. Büyük parklar, Millet Bahçeleri yapıyoruz, Kayak Merkezi başta olmak üzere, Extrem Park gibi önemli yatırımlar yapıyoruz turizm açısından. Kahramanmaraş hamdolsun dört yıldan bu yana her alanda çok önemli aşama kaydetti. Özellikle köylerimize ulaşım çok sıkıntılıydı, hamdolsun yeni sistemle birlikte asfalt noktasında neredeyse yüzde 90’ları bulduk. Gün birlik ve beraberlik günü, gün omuz omuza olma günü. Gün birbirimize sahip çıkma günü. Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe İnşallah bereket olacak, huzur olacak bu da bizi daha güçlü hale getirecek. Ülkemiz büyük bir saldırı altında, ülkemize karşı saldırılar var. Buna karşı hep beraber durmamı lazım. Hepimizin eksiklikleri olabilir, artıları ve pozitif yönleri göreceğiz. Bunları gördüğümüzde mutluluk olacak, bereket olacak, bu da daha çok yol, daha çok yatırım, daha güzel bir Kahramanmaraş demek. Göreve çıktığımızda yolu, suyu olmayan mahallemiz kalmayacak demiştik. Mahalle başkanlarımızla toplantılar yaptığımız için en ücra köşede neyin eksik olduğunu bilmekteyiz ve bu konuda az önce dediğim gibi tarihi işler yaptık. Nihai hedefimiz, özellikle kırsalda sıcak asfalt olmayan yol kalmayana kadar çalışacağız.”

“TÜRKİYE’NİN EN ÇOK YATIRIM YAPAN BELEDİYESİYİZ”

Kahramanmaraş’ın Türkiye’nin turizm pastasından daha fazla pay alması için çaba sarf ettiklerini anlatan Başkan Erkoç, “Hamdolsun Kahramanmaraş GAP turlarına da eklendi ve yoğun şekilde yerli turist gelmekte. Yabancı firmalarla da konuşmaktayız, amacımız Kahramanmaraş Türkiye’nin turizm pastasından Antalya gibi, Muğla gibi en fazla payı alan illerden biri olsun. Büyükşehir olarak dört yıldan beri yoğun bir şekilde çalışmaktayız ve tempoyu da her geçen gün artırmaktayız. Yeni kurulduk, ilk defa Büyükşehir olduk, ilk defa bütün şehir olduk. Bizim akranlarımız 30-40 yıl önce büyükşehir olmuştu. Aradaki açığı kapattık alt yapı olarak. Şuan Türkiye’de en çok yatırım yapan Büyükşehirlerden bir tanesiyiz. Olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PROGRAMDA YOK YOKDU!

3. Geleneksel Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşları Yayla Şenliği protokol konuşmalarının ardından düzenlenen gösterilerle devam etti. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı muhteşem bir Mehteran Konseri sundu. Kahramanmaraş’ın tanınmış ozanlarından Hilmi Şahballı başta olmak üzere birçok ozanın katıldığı programda Ozanlar Atışması yapıldı. Ozanlar atışmasının ardından Kahramanmaraş bölgesine ait orta oyunlardan ‘Düğünden Koz Kaçırma Serçe’ Oyunu sahnelendi. Program ata sporlarımızdan birisi olan okçuluk gösteri ve atışlarının ardından cirit ve gökbörü gösterileri ile devam ederken, halat çekme yarışması düzenlendi. Programa katılan davetliler metrelerce halay kuyruğuyla hem gönüllerince eğlendi, hem de stres attı.

Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış-Mustafa Kılınç-Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz