Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Şeyh Şamil Mahallesi Alparslan Caddesi, Dulkadiroğlu İlkokulu’nun önünde bulunan ve hem kuzeyden hem güneyden hem sağdan hem de soldan olmak üzere 4 yönlü geçiş üstünlüğü bulunan ‘Kontrolsüz Kavşak’ vatandaşı adeta çileden çıkardı. Neredeyse her gün farklı bir kazaya doğrudan yâda dolaylı olarak tanık olan vatandaşın sabrı da taşmaya başladı. Oldukça tehlikeli olan kavşağın özellikle okul önünde bulunması da öğrenciler açısından ayrı bir tedirginliğe neden olurken, bu denli düzensiz, sorun yaratıcı ve tehlikeli olan kavşakta herhangi bir trafik lambası veya işaretlerinin olmaması merak konusu oldu. Merak konusu olan bir başka durum ise daha önceki yıllarda meydana gelen onca kazaya rağmen yetkililerin kavşakla ilgili hiçbir çalışma yapmaması olurken, mahalle sakini yetkilileri kavşakla ilgilenmeye davet etti.

Manşet Gazetesi olarak her zaman olduğu gibi yine bu konuda da halkın sesini dinlemek üzere bahse konu olan kavşağın bulunduğu Şeyh Şamil Mahallesi gittik. Söz konusu kavşağın bulunduğu yerin civarındaki esnaflarla görüşmeler yaptık. Yaptığımız görüşmelerde kavşakla ilgili sıkıntılarını dile getiren bölge esnafı, yetkililerden kırmızı ışık talebinden bulunarak kavşağın bir an önce çözüme kavuşmasını istedi.

İşte Manşet Gazetesi olarak Şeyh Şamil Mahallesi sakinleri ile ‘Kontrolsüz kavşak’ ile ilgili yaptığımız görüşmelerin detayları…

BIKTIK, USANDIK”

Servet Aslan
Burası çok tehlikeli bir yer. Bu kavşağa kesinlikle ama kesinlikle bir kırmızı ışığın konulması şarttır. Çocuklarımız burada her gün okula gidiyor ve biz her gün acaba bugün çocuğumuza araç çarpacak mı? Telaşını, korkusunu yaşıyoruz. Okul ve öğrencilerin haricinde de burada neredeyse her gün bir kaza oluyor. Biz bu kavşaktan bıktık, usandık. Artık yetkililerin buraya bir çözüm bulmasını istiyoruz.

BİR AN ÖNCE ÇÖZÜME KAVUŞMASINI İSTİYORUZ”

Ekrem Çam
Burası okul önünde bir kavşak olduğu için çok tehlikeli bir bölge. Burada mahalle sakinlerinin tümü bu kavşaktan şikâyetçi. Buradaki Dulkadiroğlu İlkokulunda hepimizin küçük çocukları okuyor. Dolayısıyla çocuklarımızı okula gönderirken sürekli bir tedirginlik yaşıyoruz. Burada kesinlikle bir trafik ışığının olması gerekiyor. Bunun yanında da tabi 2-3 güne bir mutlaka bir kaza oluyor. Buranın bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz.

KAVŞAKTAN ÇOK ŞİKÂYETÇİYİZ”

Fetullah Çam
Bu kavşakta haftada en az bir kere kaza oluyor. Bu yoldan biz çok şikâyetçiyiz. Burada sürekli bir öğrenci sirkülasyonu var. Dolayısıyla burası özellikle öğrenciler için çok tehlikeli. Hem kuzeyden hem güneyden hem sağdan hem de solda araç geçişi var. Neredeyse haftada en az 3-4 kaza oluyor. Yetkililerin buraya el atmasını bekliyoruz.

YETER ARTIK!”

İhsan Kuru
Ben bu kavşağın hemen yanında esnafım. Burada her gün bir kaza oluyor. Biz buraya yetkililerin kırmızı ışık yapmasını istiyoruz. Eğer bunu yapmıyorlarsa en azından her yöne bir kasis yapılmasını istiyoruz. Biz buraya kasis konması için imza topladık. Bunu belediyemize bu imzaları ileteceğiz. Yazık, günah gerçekten burada hem maddi hem de manevi olarak insanlar zarar görüyor. Birisi sağdan birisi kuzeyden geldiği zaman sürücüler birbirlerini görmüyorlar ve dolayısıyla kaza oluyor. Yeter artık!

HER GÜN FARKLI BİR KAZAYA ŞAHİT OLUYORUZ”

Yunus Sarıtürk
Bu kavşakta bir trafik ışığının olması şart. Ne zamandan beri burada ışık diye bir şey yok. Biz burada hemen hemen her gün farklı bir kazaya tanıklık ediyoruz. Bu kavşak artık bizim canımızı çok sıkmaya başladı. Bir de burası okul önü. Öğrenciler sürekli buradan gelip geçiyor. Allah korusun burada bir araç küçük bir çocuğa vurduğu zaman bunun hesabını kim verecek? Bu yüzden buraya bir trafik lambası istiyoruz.

HABER: EMRE AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz