Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi, Yeşilyöre Mahallesi’ndeki Fakılar İlkokulu öğrencileri tarafından sanatsal etkinliklerin geliştirilmesi ve sanata bakış açısının değişimini geliştirmek için resim sergisi düzenlendi.

Düzenlenen sergide öğrenciler sergiledikleri el işleri ile görenleri hayran bıraktı. İlçe Kaymakamı Serdar Kartal ve Belediye Başkanı Osman Okumuş Yeşilyöre Mahallesi’ndeki Fakılar ilkokuluna ek olarak 4 derslik bir okul daha yaptırma sözü verdi. Programa; ilçe Kaymakamı Serdar Kartal, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan, Daire Amirleri ile öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra protokol üyeleri, öğrencilerin el becerileri ve hayal dünyalarının gelişimine katkısı olan çalışmaları tek tek inceledi.

‘DOĞRU AYDINLATMA ÇOK ÖNEMLİDİR’

Öğrencilerden Güllü İmalı ise yapmış olduğu aydınlatma çalışması hakkında şu bilgileri verdi: “Doğru aydınlatma insanların arabaları görmesini sağlıyor, yanlış aydınlatma ise gökyüzünde yıldızları görmemizi engelliyor, hem de arabaları görmemizi engelliyor, aşağısı karanlık oluyor, yukarda da göçmen kuşlar yollarını kaybediyor. Kaymakamımız Serdar Kartal’a ve Belediye Başkanımız Osman Okumuş’a okulumuza yaptıkları katlılardan dolayı teşekkür ediyoruz”

‘DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Kaymakam Serdar Kartal, “Öğrencilerimizin kendileri tasarlayarak yapmış oldukları eserleri görüyoruz, çocuklarımıza imkân verildiği takdirde çok güzel eserler ortaya çıkarabilirler. Yeteneklerinden dolayı öğrencileri kutlayarak, Bu serginin açılmasında emeği geçen öğrencilere ve destek olan öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

GÜNÜN ANISINA OKUL YAPILACAK

Başkan Okumuş konuşmasında, “Yeşilyöre Mahallemiz Fakılar ilkokulunda öğrencilerin el becerilerinin sergilendiği ve hanımefendilerin hazırladığı kermes açılışındayız. Gerçekten bu mahallemizdeki velilerimiz eğitime gönül vermiş, eğitimi seven velilerimizdir. Okulda çok kötü durumda olduğu için sayın kaymamamızla birlikte bugünün anısına buraya dört derslikli bir ilköğretim yapmayı da söz verdik. Bu mahalleye hayırlı uğurlu olsun. Öğrencilerimize de ömür boyu başarılar dilerim” diye konuştu.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz