Özellikle 2000’li yıllardan sonra gerek sağlık alanında gerek savunma sanayinde gerek enerji alanında gerek ağır sanayiinde gerekse de otomotiv sanayiinde yerlileşme ve millileşme hareketi içerisine giren, bu anlamda da ortaya çıkan ürünlerle dışa bağımlılığı en aza indirgeyen Türkiye, özellikle yerli tüfek ihracatında ciddi bir ivme yakaladı.  

“YERLİ TÜFEKLER KALİTESİYLE İTHAL TÜFEKLERİ GEÇTİ”
Konuyla ilgili konuşan Kaysan Atef Outdoor Türkiye Satış Pazarlama Müdürü Mehmet Peker, “Yerli tüfeklere talebin artmasının sebebi olarak şunu gösterebiliriz; yurt dışında genel toplumsal açıdan silahlanmaya meyilli. Bunların başında da Amerika geliyor. Zaten ihracatında büyük bir kısmı Amerika’ya yapılıyor. Türkiye’deki ürünlerin kalitesi ve kura göre ucuzluğu nedeniyle yurt dışı talepleri çok iyi. İthal tüfeklerden ziyade yerli tüfeklerin tercih edilmesinin sebebi döviz kurunun etkisi ve yerli ürünlerinde artık ithal ürünler kadar kaliteli olması” dedi.

“PANDEMİ SÜRECİ SATIŞLARI ARTIRDI”
Pandemi sürecinin satışları artırdığını belirten Peker, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Biz Huğlu ve Sarsılmaz’ın Türkiye satış distribütörüyüz. Özellikle pandemi sürecinden sonra Mart ayından itibaren yurt dışından Türkiye’ye inanılmaz bir tüfek talebi gelmeye başladı. Bundan dolayı şu an bütün üretim yerleri bütün fabrikalar yurt dışına ihracata çalışıyorlar. Yurt içinde de talepler çok fazla arttı.

17 EKİM’DE AV SEZONU BAŞLADI
Konuşmasının devamında av sezonu hakkında bilgi veren Peker, son olarak şunları söyledi: “Av sezonu aslında birinci grup kuşlar için 22 Ağustosta başladı. 17 Ekimden itibaren de 3’üncü grup kuşlar ve birinci grup memeliler dediğimiz yabani tavşan, ada tavşanı, tilki, kaya sansarı avı başlıyor. Birinci grup kuşlar için 22 Kasım’da av bitiyor. Yeni başlayacak av sezonu da 2021 yılının Mart ayında sona erecek.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz