Göreve geldiği günden bu yana yaptığı birbirinden başarılı çalışmalarla Türkoğlu’nu metropol ilçe yapma hedefine adım adım ilerleyen Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçesine kazandırdığı dev yatırımları bir bir halkının hizmetine sunuyor. Türkoğlu Belediyesi tarafından Şekeroba Mahallesi’ne kazandırılan 15 milyon TL’lik spor kompleksi, kent meydanı, kapalı pazar alanı, taziye evi ve halk kütüphanesinin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Açılışa, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal ve Habibe Öçal, Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda mahalle halkı katıldı.

ÜÇÜNCÜ METROPOL İLÇE YAPMAYA ADAYIZ”

Açılışta konuşan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’nun söz verilen bütün yatırımları aldığına dikkat çekerek, “Büyükşehir yasasıyla beraber Türkoğlu ilçemiz 4 belde, 34 köy ve 5 tane Türkoğlu merkezdeki mahalleleriyle beraber 44 tane mahalleye hizmet eden büyük bir ilçe konuma geldik.Bugün burada açılışını yaptığımız tesisler Şekeroba Belediye Başkanlarımızın Şekeroba’ya yaptığı hizmetlerden sonra 2014 itibariyle Şekeroba’ya yaptığımız bu güzel tesislerin toplam bedeli 15 milyon 703 bin 724 TL dir. Seçimden önce Büyükşehir yasasıyla beraber bütün mahallelerimiz şehir gibi olacak ve bütün sosyal aktivitelerden bütün yatırımlardan istenilen payını alacak diye söz vermiştik. Bugün burada bu güzel tesislerin açılışını yapmaktan dolayı çok gururluyuz. Bu vesileyle bizlere her zaman desteklerini esirgemeyen değerli Milletvekillerimize, İl Başkanlığımıza, Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aslında 4 buçuk yıl kısa bir süre çabuk gelip geçiyor yine seçimler geldi ve Türkoğlu ilçemizi söz verdiğimiz yatırımların büyük bir oranda tamamlanması gururunu yaşıyoruz. Merkez ve köylerde yaptığımız yatırımlarla Türkoğlu artık Kahramanmaraş’ımızın ilçeleri içerişinde nüfusu en fazla artan ilçelerden bir tanesi. Yeni yatırımlarla beraber daha da güzel yaşanılabilir yatırım yapılabilir ilçe haline gelecek. İşte deniliyor ki Türkoğlu Kahramanmaraş’a yakın bundan dolayı çok gelişmiyor güdük kalıyor, uzak yerler sanki çok gelişiyormuş gibi yakın yerlerle ilgili bu masalı bize yıllardır söylemişler. AK parti iktidarı ile beraber tabi en büyük yatırımlar gelmiş özelliklede son yıllarda Türkoğlu kabuğunu kırmış inşallah Onikişubat ve Dulkadiroğlu metropol ilçesinden sonra değerli metropol başkanlarımızın müsaadesiyle Türkoğlu’nu da 3. Metropol ilçe yapmaya adayız” ifadelerini kullandı.

SPORA DAHA FAZLA DESTEK VERECEĞİZ”

Açılışı yapılan yatırımları anlatan Okumuş, “Büyük bir suni çimli halı saha ve içerisindeki sosyal tesisler, voleybol, basketbol sahaları ve otoparklarıyla Şekeroba Mahallemize Şekeroba Beldemize güzel bir hizmet oldu. Şekeroba halkı özellikle gençlerimiz voleybol ve futbol konusunda çok iyilerdi ve böyle bir spor tesisine ihtiyaç vardı. Sadece Türkoğlu ilçemizde şuanda FİFA kriterlerine göre 2si doğal ve 2si suni çim olmak üzere 4 tane halı sahamız var. Kılılı, Türkoğlu Merkez, Beyoğlu ve Şekeroba bunlar hemen hemen 4 spor kompleksi mahiyetinde. Kılılı da doğal çimli sahamız, halı sahalarımız, yüzme havuzlarımız yapıldı. Türkoğlu’muzda kapalı spor salonları, aqua parklı yüzme havuzu, tenis kordu, basketbol, voleybol sahaları yapıldı. Beyoğlu’nda bizim 2007 de açtığımız yüzme havuzu, spor kompleksleri yapıldı ve bunun yanında da 10 tane mahallelerimizde yaptığımız halı sahalar var inşallah önümüzdeki yıllarda spora daha fazla destek vereceğiz. Bu tesislerle beraber amatör spor kulüplerini de destekliyoruz. 2 yıldır uğraştık Bölgesel Amatör Liginden döndük, bu yıl biraz amatör liglere amatör arkadaşlara daha çok destek vereceğiz. Temennimiz Türkoğlu’muzun ilerde bölgesel amatör ligde hatta 3. Ligde olmasını sağlamak çünkü; bu tesisleri de burada boş bırakmamamız gerekiyor. Aynı zamanda her şehrin her mahallenin bir kent meydanına ihtiyacı var demiştik. Türkoğlu’nda çok değerli bir kent meydanı yaptık birkaç hafta sonra tamamen bitiyor” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANMARAŞ’A BÜYÜK HİZMET VERECEK”

Türkoğlu İlçe Kaymakamı Gürbüz Saltaş ie Türkoğlu’na yeni atandığını fakat Kahramanmaraş’ın en önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, “İlçeye yeni atandım, yeni başladım ama gördüm ki gerçekten Türkoğlu, Kahramanmaraş merkezine en yakın olan fakat hizmette ise en uzak olan ilçe değil. Gerçekten yapılan yatırımlar takdire şayan. Şuan ilçemizde 10 tane okulda ve iki tane 200 kişilik pansiyonumuzda da inşaat devam etmekte. Aynı zamanda Lojistik Merkezi’miz ve Organize Sanayi Bölgemiz ile yeni açılacak 4 bin 500 kişilik Kapalı Cezaevimizin buraya katacağı katma değer gerçekten hem bu yöre halkına hem de Kahramanmaraş’a büyük hizmet verecektir. Çocuklarımızın hem akli hem de bedeni gelişimi açısından yapılan spor kompleksleri onlara çok faydalı olacaktır” dedi.

YAPILAN HİZMETLERİ İYİ DEĞERLENDİRİN”

AK Parti kadroları sayesinde Kahramanmaraş’ın çeşitli hizmetlerle buluşmaya devam ettiğini belirten TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “AK Parti kadroları sayesinde hayırlı hizmetlerde buluşmaya devam ediyoruz. İnanılmaz denilen, yapılmaz denilen işleri ya hükümetimiz eliyle ya da belediyelerimiz eliyle yapmaya devam ediyoruz. Bir tek günümüz boş geçmiyor. Milletvekiliyle, belediye başkanıyla, valisiyle, kaymakamıyla ibadet aşkıyla hizmet etmeye devam ediyoruz. Burada açılışını yaptığımız tesislerin isimleri sayıldı, yaklaşık 15 milyon TL civarında bir maliyeti var. Spor dersen spor alanı, park dersen park alanı, taziye evi dersen taziye evi. Şimdi insanın hafızası nisyan ile maluldür, unutkandır. Bunları hem dertleşme adına söylüyorum hem de bu iki güzel insanın pankartı orada duruyor. Şekeroba iyi belediye başkanları gördü, Osman Okumuş’da onlardan biri. Ama Allah için 30 Mart 2014’den bu güne yapılan hizmetleri lütfen dikkatle değerlendirin. 2014’de Cumhurbaşkanımızın büyük bir cesaretle, büyük bir kararlılıkla bütün siyaset erkanın karşı çıkmasına rağmen yaptığı Büyükşehir devrimiyle Kahramanmaraş’ta da yeni bir dönem başladı. İlk günlerde ne sıkıntılar çektik hatırlayın. Çünkü değişimi gerçekleştirmek zor iştir, yürek ister, cesaret ister, kararlılık ve bilgi ister. Bir sürü sıkıntı yaşadık ama dört buçuk yılda hemen her konuda olduğu gibi Cumhurbaşkanımız haklı çıktı. Büyükşehirlerimiz bugün eskiden yapılamayan bir çok hizmeti yaparken, ilçe belediyelerimiz de eski köylerimiz yeni mahallelerimizle ilgili inanılmaz işlere imza atıyor” ifadelerini kullandı.

EN ÖNEMLİ GÜÇ HALKIN GÜCÜ”

Yatırımların yapılmasının en büyük sebebini her türlü sorun ve sıkıntıya rağmen halkın verdiği desteğe bağlayan Güvenç, “Arkamızda bir tane futbol sahası var, sevgili gençler bilmelidir ki bu kahraman şehrin birinci ligde top oynayan futbol takımı, çok değil daha dün gibi bir sürede, 12 Şubat Stadyumu’nun zemini çim olmadığı için Süper Lig’deki takımımıza tabiri caizse gelen vurdu, giden vurdu ve bizi ligden dışarıya attılar. Şekeroba demiyorum, Kahramanmaraş’ın şehir stadından bahsediyorum. Ama bugün gururla söylüyoruz Türkoğlu’nda dört tane UEFA standardında çocuklarımızın, gençlerimizin top oynayacağı futbol sahası var. Şehrin her tarafında gerek belediyelerin gerekse de spor bakanlığımızın yaptığı sahalar gençlerimizin hizmetinde. Aynı şekilde taziye evi ve park deyip geçiyoruz bunların hiçbirisi yapılamıyordu. Bugün bunları yapıyoruz, bunun sebebi ne? Bunun sebebi, birinci olarak ifade etmemiz gereken, 80-100 yıllık demokrasi tarihinde rahmetli Menderes’ten, Özal’dan, Erbakan’dan sonra siz asil millet, adamımızı yine bulduk dediniz Recep Tayyip Erdoğan’la. Her türlü entrikaya, her türlü saldırıya, her türlü dezenformasyona, her türlü soruna ve sıkıntıya rağmen 16 yıldır kahramanca dik durdunuz. Her seçimde sıkıştık geldik, gözünüzü kırpmadan bize oy verdiniz. Her türlü sıkıntıya rağmen 11-12 seçimde bizleri desteklediniz. Sizin verdiğiniz desteklerle dünyaya meydan okur hale geldik. 24 Haziran’da bize yüzde 78 oy vermişsiniz, sizlere teşekkür ediyorum. Sizlere yapılan her türlü isimlere helal olsun diyorum. Türkiye’de 2002’den beri başarımızın arkasındaki en önemli güç sizin gücünüz, halkın gücü” açıklamalarında bulundu.

30 MART’TA İSTİKRAR OLACAK, YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

30 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimlerin önemine değinen Güvenç, “Ama meselenin öbür boyutunda ne var, Allah’a hamdolsun Tayyip Erdoğan’ın kadroları, belediye başkanları, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve milletvekilleri de sizin emanetinize ihanet etmedi. Delil mi derseniz, delil işte burası. Delil, Kahramanmaraş’ın her tarafına yapılan yollar, okullar, hastaneler, parke taşları. Nesillerimiz köylerde camilere gidemedi çamurdan, okullara çocuklarımız giremedi. Bugün hamdolsun Kahramanmaraş’ın hemen tüm köylerinde çamur derdi kalmadı. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah 30 Mart’taki seçimden de tüm bu saldırılara rağmen başarıyla çıktığımız zaman ki ben buna yürekten inanıyorum, yeni bir sıçrama dönemini gerçekleştireceğiz. 30 Mart’ın önemi şu; 30 Mart 2019’dan sonra AK Parti görevi tekrar teslim aldığı zaman dört yıl boyunca İnşallah seçim olmayacak, istikrar olacak, yolumuza devam edeceğiz. Çünkü seçim zor iş, seçim artık sizi yordu herkesi yorduğu gibi. Seçim ekonomiyi de yoruyor ama ne yaparsın, demokrasiyi geliştirme adına, demokrasiye saldırıları durdurma adına, sıkıştıkça size geldik ve artık bu konuda çok mesafe aldık. Artık bu kazanımlarımızın geriye dönmemesi, sekteye uğramaması lazım. Bu ülkede hiç kimse sandık dışında bir takım entrikalarla iktidara gelirim ümidini taşımaması lazım. 30 Mart bunun taçlandığı gün olacak İnşallah. Sizden alacağımız onayla AK Parti kadroları yoluna aşkla, şevkle devam edecek. Ekonomik krizi de, diğer sorunları da Allah’ın izni ve sizlerin desteğiyle bertaraf etmiş olacağız. Dünyanın bu kadar saldırısına, darbelerin tezgahlandığı, parti kapatmaların olduğu bir ülkede 16 yıl iktidarda kalmak, bu güne gelmek çok kolay bir iş değildi ama bunu Recep Tayyip Erdoğan başardı. Onun için bir takım eksikliklerimizi, bir takım hatalarımızı lütfen görmeyin. Bu eksiklikler büyük resmi görmenizi engellemesin. Yapılan bu büyük hizmetleri, kalkınan ülkemizi, ayağa kalkan devletimizi, milletiyle barışan devlet anlayışımızı gölgede asla bırakmasın diyorum. Bozguncuya, fitneciye, çapulcuya, hayatından bir yere çivi çakamayanlara lütfen itibar etmeyelim. Çalışan, üreten, gayret eden kadrolara sahip çıkalım” dedi.

Konuşmaların ardından dev tesislerin açılışını gerçekleştirildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz