Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2013 yılında hayata geçirilen Türkiye Olimpiyat ve Hazırlık Merkezi Kampı Kahramanmaraş’ta devam ediyor. TOHM projesi kapsamında çeşitli illerden seçilen yıldız güreşçiler, Antrenörleri eşliğinde haftanın belirli günlerinde çalışmalarına devam ederken, yeni sezonun başlaması nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Ramada Otelde sporcular ve Teknik Heyetle bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı.


 İLİMİZDEKİ GÜREŞ BİRÇOK ŞEHRİN ÖNÜNDE YER ALIYOR

Toplantıda konuşan Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, “Türkiye’nin muhtelif birçok şehrinden ve takımından seçilen, şampiyon olan sporcularımızın Kahramanmaraş’ta milli takım kampı gibi yıl boyu devam eden TOHM projesinde çalışmaları hem şehrimiz adına, hem güreşimiz adına önemli bir gelişmedir” dedi. Kabakçı, Teşkilat olarak projenin Kahramanmaraş’ta devam etmesinin kendilerini memnun ettiğini belirterek, “Kahramanmaraş güreşin ve yiğitlerin harman olduğu bir yer. Gerçek manada baktığın zaman Türk güreşinin tam bir alt yapısı, güreş yetiştiren üstü açık bir kamp merkezidir Kahramanmaraş. Buralardan yetişecek sporcular hem ilimizin sporuna, hem güreşine önemli ölçüde destek veriyor. Hem de burada yetişen sporcular Kahramanmaraş’ın o alt yapıdaki tecrübesinden yararlanmış oluyor. Kahramanmaraş’ta ki güreş birçok şehrin önünde yer alıyor.”


DEVLETİMİZ ÖNEMLİ DESTEK SAĞLIYOR

Türkiye yıldızlar güreş şampiyonalarında dereceye giren “elit” sporcuların olimpiyat hazırlıklarını 5 yıldır Kahramanmaraş'ta sürdürdüğünü ifade eden Kabakcı, “TOHM Merkezinde yer alan sporcular okullarına burada devam ediyorlar. Biz onları çeşitli okullara yerleştiriyoruz. Yönetmelik dâhilinde iaşelerini, harcamalarını her türlü ihtiyaçlarını küçük ölçekli maaşlarını dâhil karşılıyoruz. Kurum ve Devletimiz olarak çocuklara tüm yapılması gereken, desteklenmesi gereken tüm imkânları sunmuş oluyoruz. Buda bizi hem güreş, hem de alt yapı adına başarıya götürecektir” şeklinde konuştu.

Haber: Mesut Benli


 



 

Editör: Mahmut Beyaz