Posta, kargo, bankacılık ve elektronik ticaret alanlarında, Türkiye çapında yaygınlaşmış hizmet ağı, iki asra yakın tecrübesi, çağdaş teknoloji ve güçlü kadroları ile ekonomik, hızlı, güvenli ve kaliteli hizmet sunan Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT), Kahramanmaraş PTT Baş Müdürlüğü vasıtasıyla kent halkına hizmet veriyor. Ülke önceliklerine göre faaliyette bulunan, yenilikçi, güvenilir, tarafsız, girişimci, sosyal sorumluluk, kişisel verilerde gizlilik ve saydam bir şekilde çalışmalarını sürdüren PTT, Başmüdür Ali Kaplan’ın öncülüğünde nüfus yoğunluğunun çok olduğu ve uğrak yerleri göz önüne alarak, vatandaşların talepleri doğrultusunda daha kolay ve hızlı bir şekilde hizmet alabilmesini sağlamak maksadıyla en uygun yerleri tespit ederek yeni konsepte uygun şubeler açmaya devam ediyor. Son bir yıl içinde 2’si merkez olmak üzere 11 şubeyi faaliyete geçiren PTT Başmüdürlüğü, bu kez ise Dulkadiroğlu PTT Merkez Müdürlüğü’nü hem vatandaşların hem de esnafların hizmetine açtı. Yeni konseptli Dulkadiroğlu PTT Merkez Müdürlüğü’nün açılışı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, PTT Kahramanmaraş Başmüdürü Ali Kaplan, davetliler ve PTT çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

“BÖLGEDE İLK VE TEK OLDUK”

Açılışta PTT’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren PTT Kahramanmaraş Başmüdürü Ali Kaplan, 63 noktada Kahramanmaraş halkına hizmet verdiklerini söyledi. Yeni konseptli Dulkadiroğlu PTT Merkez Müdürlüğü’nün bölgede ilk ve tek olduğuna dikkat çeken Kaplan, “Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü olarak ‘Her yerde PTT’ sloganıyla çıktığımız bu hizmet yolunda Kahramanmaraş’ımızın Dulkadiroğlu İlçemizi PTT’nin yeni yüzü olarak belirlenen konseptte PTT Merkezi kazandırmanın haklı bir gururunu yaşıyoruz. Yeni konseptiniz Hatay, Osmaniye, Gaziantep, Kayseri, Malatya, Adana, Adıyaman gibi illerimizin olduğu bu bölgede sadece Kahramanmaraş’ta yapılmıştır. Yeni konseptli ilk ve tek PTT merkezimizi Kahramanmaraş’a kazandırdık. Göreve geldiğim 23 aydan bu yana Kahramanmaraş’ımıza hizmet vermek ve hizmet kalitesini artırabilmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Bu manada burayla birlikte iki tane PTT Merkezi açarak merkez sayımızı 11’e çıkardık. Yine 5 tane PTT Şubesi ve iki tane de Mobil PTT Şubesi açarak şube sayımızı 29’a, 6 tane PTT acentesi açarak acente sayımızı da 33’e çıkarttık. Toplamda 63 noktada PTT olarak hizmet vermekteyiz” dedi.

“KENTİN 26 NOKTASINDA SADECE PTT VAR”

Kahramanmaraş’ın 26 noktasında sadece PTT’nin olduğunu belirten Kaplan, kentin bütün noktalarında vatandaşların hizmetinde olduklarını dile getirerek, “Kahramanmaraş’ın 26 noktasında sadece PTT vardır, başka hiçbir banka ve kuruluş yoktur bunun altını çizmek istiyorum. Bu manada yine geldiğimiz günden bu yana 10 tane ATM ilave ettik ve 31 olan ATM sayımızı 41’e çıkarttık. Bu ATM’lerimiz Genel Müdürlüğümüzün yapmış olduğu protokol ve sözleşmeler kapsamında ortak ATM olup, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası kartlarıyla ücretsiz olarak işlem yapılabilmekte, diğer banka kartlarıyla da ücreti mukabilinde işlem yapılabilmektedir. Hal böyle iken yine hizmet kalitemizi artırabilmek adına araç sayımızı 66’dan 11’e çıkardık, yüzde 75 gibi bir artış yaparak. Personel sayımızı 303’den tayinlere rağmen 373’e çıkardık. Böylelikle personel ve araçlarımızı müşterilerimizin hizmetine sunduk. Kahramanmaraş’ta ben geldiğimde 6 noktayla ana posta hatlarına bağlıydı, şuan da 10 noktadan ana posta aktarma ağına bağlıyız. Yakın bir sürede de bu ana posta hattını 12’ye çıkaracağız. Buradaki amacımız da Kahramanmaraş’tan ulaşabileceğimiz il sayısını artırmak. PTT Genel Müdürlüğü A.Ş. olarak devletimizin yanında, vatandaşlarımızın her yerde hizmetinde olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“PTT FARKLI BİR NOKTAYA GELMİŞ BULUNUYOR”

Açılışa katılan Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ise PTT’nin Türkiye için ayrı bir öneminin olduğunu belirterek, haberleşme ve ulaşım hizmetlerini kamu hizmeti olarak gördüğünü söyledi. Aycan, “Yeni bir PTT Şubesi açıyoruz ama pek de PTT Şubesi’ne benzemiyor, bir banka şubesi görüntüsü var. Tabi ki iletişim çok önemli, bizim çocukluğumuzda PTT ayrı bir öneme sahipti, mektup kültürümüzde çok önemliydi haberleşme açısından. İnsanların en temel ihtiyaçlarından biri de haberleşmedir. Ucu yanık mektupların ayrı bir önemi, anlamı vardı, o günkü ucu yanık mektuplardan bu noktalara geldik. Bence PTT, haberleşme ve ulaşım hizmetleri bir kamu hizmetidir. Telekom şuan ayrı bir şirket gibi ama devletin temel görevi olarak görüyorum. Haberleşme açısından bu mektup da olabilir, artık internet çağındayız, internet aracılığıyla oluyor, sanal alem çok büyüdü onunla ayrı bir konsepte geldi. Bugün PTT de farklı bir noktaya gelmiş bulunuyor. Birçok hizmeti birlikte sunuyor, çağın ihtiyaçlarına ve gereklerine uygun bir yapıya da bürünmüş. Tabi ki açılımlara ve yeniliklere de hazırlıklı olmak lazım. Hepimiz Kahramanmaraş’ta yaşıyoruz, Kahramanmaraşlıyız, Türkiye açısından da bakıyorum tabi ki olaya, bizler hizmet istiyoruz, hizmet bekliyoruz ve hizmetin yaygınlaşmasını bekliyoruz. Vatandaş her noktada PTT gibi birçok hizmete ulaşmak istiyor. Bir takım bahanelerin arkasına sığınılmamış olunmasından dolayı bugün buradayız. Ekonomik sıkıntılar ya da kurumsal borçları bahane ederek hizmetleri ertelememek ve ötelememek lazım. İnsanlar hizmet bekliyor, daha iyi hizmet almak istiyor ve hizmetin yaygınlaşmasını bekliyor. Yaratılan veya öyle havası verilen bu olumsuz ekonomik tablolarda bile istenirse demek ki olabiliyormuş. Onun için de başmüdürlüğümüzü, kurumumuzu tebrik ediyorum. Kahramanmaraş’a yeni bir şube kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Hem Kahramanmaraş’a hem de Türkiye’ye hayırlı olsun diyorum” dedi.

“OSMANLI’DAN CUMHURİYET’E DEVROLMUŞ KADİM BİR TEŞKİLAT PTT”

PTT’nin Osmanlı’dan Cumhuriyet’e devrolmuş kadim bir teşkilat olduğunu dile getiren Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu da yaptığı konuşmada, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e devrolmuş kadim bir teşkilatın Dulkadiroğlu ilçemizdeki şubesinin açılışına katılıyoruz. Posta, telefon ve telgraf hizmetleri hepsi bir arada yürütülürken Telekom’un ayrılmasıyla birlikte işin aslı PTT acaba gerekli midir, gerekli değil midir diye bir anlayış gelişirken, PTT üst yönetimi ve sorumlu bakanlarımız PTT’ye yeni bir konsept kazandırlar. Bu milli kuruluşun, bizim dar günlerimizde destek olacak kuruluşun hayatiyetini sağladılar. Öncelikle bu işte emeği geçen bütün büyüklerimize sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bununla birlikte PTT, oluşturduğu bu yeni konseptle milli kuruluş olmasının vermiş olduğu özellikle sürekli desteklememiz gereken bir kuruluş olduğunu düşünüyorum. PTT Dulkadiroğlu Merkezi’nin kentimize kazandırılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum, umuyorum ki burada güzel hizmetler verilir ve bu hizmetler Kahramanmaraş’a ve Türkiye’ye şamil olur diye düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından Dulkadiroğlu PTT Merkez Müdürlüğü’nün açılış kurdelesi katılımcılar tarafından kesildi.

Açılışa katılan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ve Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Dulkadiroğlu PTT Merkez Müdürlüğü’nü gezerken, personellerle de sohbet etti.

Açılışa AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara ve Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu’da katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz