1996 yılında Dulkadiroğlu İlçesi Erkenez Mahallesi’nde yapılarak Kahramanmaraş’a kazandırılan ve uzun yıllar kent halkına hizmet etmesinin yanı sıra gerek nüfus artışı gerekse de teknolojisinin yetersiz olması nedeniyle artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelen Kahramanmaraş Havalimanı, yeni ve modern haliyle bölgeye hitap edecek. Mevcut havalimanının Kahramanmaraş’ın ihtiyacını tam olarak karşılayamamasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı döneminde, Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Kahramanmaraş Turizm Çalıştayı yapılmıştı. Çalıştay sonucunda ise mevcut havalimanının terminal binasının yenilenmesi yerine, havalimanının yanındaki alana yeni ve modern bir şekilde havalimanı yapılması kararı alınmıştı. Kahramanmaraş’ta her geçen gün önemini artıran havayolu ulaşımının daha konforlu ve daha rahat bir hale gelmesi amacıyla, DHMİ tarafından 2016 yılının Temmuz ayında ihalesi yapılan ve 17 Aralık 2016’da Başbakan Binali Yıldırım tarafından temeli atılan Kahramanmaraş Havalimanı Yeni Terminal Binası’nda çalışmalar tamamlandı.

İLK UÇAK İSTANBUL’DAN GELDİ

Özgün mimarisiyle göz kamaştıran 22 bin 330 metrekare büyüklüğündeki yeni havalimanı artık resmi açılış için gün sayarken, kent halkını sevindiren gelişmeler yaşanıyor. İnşaatı tamamlanan yeni havalimanına ilk uçak bugün iniş yaptı. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalanan Pegasus Hava Yolları’na ait PC 2120 sefer sayılı uçak, bir saatlik uçuşun ardından sorunsuz bir şekilde Kahramanmaraş Yeni Havalimanı’na inişini gerçekleştirdi. Bugün itibariyle hizmete açılan yeni havalimanının ilk yolcularını ise AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal ile Kahramanmaraş Havalimanı Müdürü Kezban Emel Mecit karşıladı. Sezal ve Mecit, yolculardan yeni havalimanıyla ilgili görüşlerini ve taleplerini dinledi.

“AK PARTİ HÜKÜMETİ ÇOK ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI”

Vatandaşlarla sohbetinde AK Parti’nin 2002 yılından bu yana Kahramanmaraş’a önemli yatırımlar kazandırdığını anlatan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, yeni havalimanının da yapılan en önemli yatırımlardan birisi olduğunu söyledi. Yeni Havalimanı’na ilk uçağın inmesi sebebiyle ilk yolcuları karşıladıklarını dile getiren Sezal, “AK Parti’miz 2002 yılından bu yana tüm Türkiye’deki şehirlerimize olduğu gibi Kahramanmaraş’ımıza da önemli yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Her alanda büyük bir dönüşüm gerçekleştiren AK Parti hükümetimiz, refah seviyesini her geçen yükseltirken buna paralel olarak dev yatırımları da şehirlerle buluşturuyor. AK Parti olarak şehrimize yeni değerleri kazandırmaya devam ediyoruz” dedi.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Kahramanmaraş Havalimanı’nın yeniden yapılmasına ve kente kazandırılan diğer yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür eden Sezal “Bugün Kahramanmaraş’ımıza yapılan bu yatırımların en önemlilerinden bir tanesinin içerisindeyiz. Malumunuz yeni havalimanımızdaki çalışmalar tüm halkımızın merakla takip ettiği konuların başında geliyordu. Yeni havalimanımızda çalışmalar artık sona erdi, sadece resmi açılışı bekliyoruz. Yeni havalimanımıza ilk uçağın ineceğini duyunca bu önemli ana şahit olmak, en azından gelen ilk yolcularımızı karşılamak, onların düşüncelerini öğrenmek istedim. Bir kez daha vurgulamak istiyorum, bu hizmet AK Parti hükümetinin yaptığı bir hizmettir. 2002 yılından bu yana yatırımların şehrimize kazandırılmasında emeği geçen bütün milletvekillerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca çeşitli sebeplerden dolayı artık ihtiyaca cevap veremez duruma gelen Kahramanmaraş Havalimanı’nın yeniden yapılmasında emeği geçen bütün herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“YOLCULARIMIZ HAVALİMANIMIZA TAM NOT VERDİ”

Yolcuların yeni havalimanından çok memnun kaldıklarını anlatan Sezal, “Havalimanımızın ilk yolcularıyla sohbet etme imkanı bulduk. Vatandaşlarımız yeni havalimanımıza tam not verdi. Vatandaşlarımızın hem park alanı hem havaalanına giriş çıkışı hem de mekanın gelişmesiyle memnuniyeti üst noktaya çıktı. Müşteri memnuniyet oranının yüksek olması, havalimanın tam kapasite hizmet vermeye hazır olduğunu da gösteriyor. Bundan sonraki süreçte inşallah milletvekillerimizle birlikte tarifeli seferlerin sayısının artması için mücadele edeceğiz. Günlük olarak daha uygun saatlerde vatandaşlarımızın daha rahat seyahat edebilmesi için yapılabilecek ne varsa her şeyi yapmanın mücadelesini vereceğiz. Biliyorsunuz ki artık yurt dışı uçuşları da yeni havalimanımızdan yapılabilecek. Gerek pasaport işlemleri gerekse de diğer işlemlerin hızla yapılması noktasında çalışma yapacağız” şeklinde konuştu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz