Gaziantep Yolu havalimanı kavşağını Kuzey çevre Yolu’na bağlayacak olan yeni bulvarda incelemelerde bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, bu yolun trafiğin rahatlamasında çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Başkan Erkoç burada yaptığı açıklamada: “Allah’a hamdolsun şehrimize yeni bir bulvar kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuzey Çevre Yolu dediğimiz şehrin doğusuyla kuzeyinden geçen ve batıya ulaşan, şehri çevreleyen, kuşatan rink yolunun ilk girişi. Gaziantep yolundan havalimanı kavşağından girişi bu yol şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Burası şehrimize yeni bir giriş oldu. Dulkadiroğlu ilçemizin yeni bir girişi oldu. Şehrimizi önemli bir ölçüde rahatlatacak ve Kuzey Çevre Yolumuzun da önemli bir kısmı burası.

Burası havalimanı kavşağından başlamakta, Genç Osman Mahallemiz başta olmak üzere Sanayiden Yahya Kemal, Kanuni ve Doğukent Mahallelerini takip ederek Yeşiltepe (Büğlek) Mahallesine çıkmakta. Oradan da Dereli mahallemizden imar yollarından şehrimizin batısına ulaşan bir yol. Burası aynı zamanda Çamlık Mahallesi, Saçaklızade Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, 5 Nisan Mahallesi, 12 Şubat Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nden geçmekte. Şehrimizin doğusu ile batısını birleştirmekte. Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçelerimizi birbirine bağlayan bulvarın çok önemli bir kısmını bitirmiş bulunmaktayız. Hayırlı uğurlu olsun inşallah. Yarın vatandaşlarımız buradan geçmeye başlayacaklar. İnşallah diğer kısımların da bitmesi ile beraber şehrimizin dört bir tarafı rink hattına ulaşmış olacak ve Kahramanmaraş trafiği çok rahatlayacak. Özellikle havalimanı kavşağındaki Gaziantep-Kayseri Yolu üzerindeki köprü sabah saatlerinde sıkışmaktaydı. Erkenez üzerine yaptığımız ikinci köprü ve bu yolla beraber oradaki sıkışıklıkta geçilecek. Ayrıca yan yolları da bağlamış oluyor.  Gaziantep, Kayseri istikametindeki yan yolları da Erkenez Çayı kesmekteydi, bağlantı yoktu. Bununla beraber o bağlantılar da olmuş olacak. Kahramanmaraş’ımızın trafiğine 100 yıl hizmet edecek bir hizmeti açmanın, yapmanın huzur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Bizlere destek veren teveccüh gösteren Kahraman hemşehrilerimize desteklerinden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun inşallah” diye konuştu.

Başkan Erkoç daha sonra direksiyona kendisi geçerek yolda ilk sürüşü yaptı ve yol trafiğe açıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: Mahmut Beyaz