Bütçe görüşmeleri ve Libya ile güvenlik ve askeri iş birliği mutabakat muhtırasının onaylanmasına ilişkin kanunun TBMM’den geçmesinin ardından verilen arada soluğu Kahramanmaraş’ta alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, açılış, devir teslim ve çok sayıda inceleme gezisi gerçekleştirdi. Güne, İstanbul merkezli Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı tarafından Onikişubat İlçesinde bulunan Hacıağalar Mahallesi’ne kazandılan 8 derslikli ilkokulun inşaatında incelemele yaparak başlayan Güvenç, vakıf ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini bir araya getirerek okulun devir teslim işlemlerinin yapılmasına vesile oldu. Ardından BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği’nin yürüttüğü, Gelecek İçin Gençlik Vizyonu Projesi’nin, ‘2023 Türkiye Vizyonu ve Gençlik’ panelinde üniversiteli gençlerle bir araya gelen Güvenç, vefat eden Kahramanmaraşlı Polis Memuru Ahmet Fazıl Kılınç’ın cenaze törenine katıldı. Buradan Pazarcık’a geçen Güvenç, yine Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı tarafından bu kez Pazarcık’a kazandırılan 112 Acil İstasyonu’nun açılışına katıldı. Sonrasında Pazarcık’da yapımı tamamlanmak üzere olan Ulu Camii’nin inşaatında Vakıflar Bölge Müdürü ile birlikte incelemelerde bulunan Güvenç, yine Pazarcık’da yapımı tamamlanan 5 hekimli Ufacıklı Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Güvenç, günü Pazarcık’ın Beşçeşme ve Karabıyıklı Mahalleleri’nde vatandaşlarla istişare ederek tamamladı.

“YENİ BİR KALKINMA HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ”

Açılışlar ve incelemeler sonrası açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, 2020 bütçesi ile yeniden kalkınma hamlesi başlatacaklarına dikkat çekti. Güvenç, “İnşallah 2020 bütçesi ile yeniden bir kalkınma hamlesini başlatacağız. İşsizliğin azaltılması, ekonominin büyümesi adına önemli bir bütçe çıkarttık. Faize gidecek parayı yüzde 17’lere çekmeyi düşünüyoruz. Bütün hemşerilerimin bildiği gibi 2002’de bu rakam yüzde 85 dolayındaydı yani faize ödenen para. Bu yıl yüzde 17 hedefi ile başladık. Cumartesi günü de yine hemşerilerimin izlediği gibi Libya ile ikili güvenlik anlaşmasını Meclisten geçirdik. Akdeniz’de biz de varız dedik ve Akdeniz’de ki haklarımızı sonuna kadar koruyacağımızı, Meclis olarak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuzu bir kere daha gösterdik” dedi.

“HER 100 TELEFONDAN 93’ÜNE YARIM SAATTE AMBULANS GÖNDERDİK”

Katıldığı programlar hakkında bilgiler veren Güvenç, 2019 yılı boyunca 112’ye yapılan her 100 aramadan 93’üne ilk yarım saatte müdahale edildiğini belirterek, “Bugün ise sabah erken saatlerden itibaren öncelikli olarak İstanbul merkezli Hasan ve Zehra Tıraş Vakfı’mızın Onikişubat İlçemiz Hacıağlar Mahallesi’nde yaptığı 8 derslikli okulu ziyaret ederek güne başladık. Hayırseverimize teşekkür ettik, muhtarımıza hayırlı olsun dedik. Orada ki eksikliklerinde tamamlanması için Milli Eğitim Müdürümüz ile vakıf yetkililerini bir araya getirdik. Daha sonra üniversitemizde gençler ile ‘Gelecek İçin Gençler’ adında bir proje kapsamında üniversiteli gençlerle buluşarak sohbet ettik. Verimli bir program oldu. Ardından Pazarcık’da aynı vakfımızın yaptığı 112 Acil Servis İstasyonu’nu hizmete açtık. Buradan Kahramanmaraşlı hemşerilerime ifade ediyorum, Allah’a hamdolsun kırsal kesimde 112’yi aradığınızda yarım saat içerisinde ambulans göndermeyi başardık 2019 yılı boyunca. Her 100 telefondan 93’üne yarım saatte ambulans gönderdik. Gecenin 12’si de, 1’i de olsa. Bunu yeni açtığımız 112 Acil Servis İstasyonları sayesinde yapıyoruz. Memleketimize hayırlı olsun. Bu tesisi yapan Hasan ve Zehra Vakfı’na da binlerce kez teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“11 BİNDEN FAZLA NÜFUSA HİZMET VERECEK”

5 hekimli Ufacıklı Aile Sağlığı Merkezi’nin 11 binden fazla nüfusa hizmet vereceğini dile getiren Güvenç, “Buradan sonra da Kızkapanlı Mahallesi’nin merkezi köylerinden Ufacıklı da, 5 hekimli Aile ve Sağlık Merkezi’ni açtık, 6 ay içerisinde inşaatını tamamladık. 1,5 milyon TL’lik güzel bir hizmet oldu. Toplamda 13 mahallemize ve 11 binden fazla nüfusa hizmet verecek. Beşçeşme Mahallesi’ne de geldik, buraya getirdiğimiz parke taşlarını yerinde gördük. Köyün içinden akan derenin ıslah edilmesi için de DSİ Bölge Müdürümüz ve Tapu ve Kadastro Müdürümüz ile görüştük. Muhtarımız, meclis üyelerimiz ve belediye başkanımızın takibiyle derenin geçtiği yerlerin tespiti yapılacak ve gerekli ıslah çalışmalarını da yaptıracağız. Hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Bu vesileyle tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimi bir kere daha muhabbetle selamlıyorum. 2020 yılının ülkemiz için, milletimiz için, şehrimiz için, gençlerimiz ve çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Tüm hemşerilerimi Allah’a emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Güvenç’e, Pazarcık Kaymakamı Adil Nas, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve partilileri eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz