Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KBGC) Başkanı Abid Vanlı ile beraberindeki bir grup gazeteci, yeni oluşturulan Kahramanmaraş Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü makamına atanarak görevine başlayan ve aslen Kahramanmaraşlı olan Harun Demirkol'u makamında ziyaret ederek “Hayırlı Olsun” dedi.
Daha önce İl Özel İdaresi Misafirhanesi olarak kullanılan Müze arkasındaki binada hizmet sunmakta olan İl Göç İdaresi'nin kurulması ile Emniyet bünyesindeki Yabancılar Şubesi amirlik seviyesine düşürülürken, Kahramanmaraş'ta bulunan ve sayıları 75 bin civarında olan başta Suriyeliler olmak üzere tüm yabancıların idari işlemleri artık bu müdürlük tarafından yürütülüyor.

Devletin çeşitli birimlerinde çalışan ve son olarak ta Kahramanmaraş'ta İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken Müdürlük makamına atanan Demirkol, İl Emniyet Müdürlüklerinin Yabancılar Şube Müdürlüklerince yapılan yabancılarla ilgili bütün işlemlerin İl Göç İdaresi Müdürlükleri tarafından yürütülmeye başlandığını anlattı.

İstanbul Üniversitesi’nde 1986-90 arasında Kamu Yönetimi bölümünde okuyan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın çeşitli yerlerdeki birimlerinde de görev yapan Müdür Harun Demirkol, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken, kendisine yeni görevinde bizler de başarılar diliyoruz. Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz