İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz aylarda Kahramanmaraş’a 125 güvenlik korucusu kadrosu tahsis etmişti. 125 güvenlik korucusu kadrosundan 13’ü Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı’na, 15’i ise Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı’na verilmişti. Kadro verilmesinin ardından ise Kaymakamlıklar tarafından oluşturulan komisyon tarafından mülakat gerçekleştirilmiş, ardından ise özel yetenek sınavı yapılmıştı. Seçilen 28 güvenlik korucularının atamaları Vali Vahdettin Özkan tarafından yapılırken, göreve başlayacak olan 28 güvenlik korucusuna 14-28 Kasım tarihleri arasında iki haftalık eğitim verildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapmaya hak kazanan 28 güvenlik korucusu için Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yemin töreni düzenlendi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, güvenlik korucuları, bayrak ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

“CANIMIZ PAHASINA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Yemin töreninin ardından protokol konuşmalarına geçildi. İlk olarak silah arkadaşları adına konuşma yapan güvenlik korucusu Harun Akkoyun, terör örgütlerine karşı gözlerini kırpmadan, canları pahasına mücadele edeceklerini söyledi. Akkoyun, “1985 yılından bu yana güvenlik güçleri ile birlikte bölücü terör örgütüne karşı canımız pahasına mücadele ettik ve etmeye de devam ediyoruz.  25 yıldır bu mücadeleyi sürdüren babalarımızdan, abilerimizden ve arkadaşlarımızdan bir kısmı emekliye ayrıldılar, bu arkadaşlarımız yıllarca güvenlik güçlerimizle birlikte omuz omuza vererek çalıştılar gerektiği yerde can verip şehit oldular kan döküp gazi oldular. Bizler, arkadaşlarımızın bıraktığı yerden bu kutsal görevi devraldık ve canımız sağ olduğu sürece terörle mücadeleye kararlılık ile devam edeceğiz. Bizler terörle mücadelede canımız pahasına görev yapacağımıza ve andımıza sadık kalacağımıza bir kez daha huzurlarınızda söz veriyoruz. Bu kutsal mücadelede şehit olan arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet, Gazilerimize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“GENÇ KORUCULARIMIZ DAHA BAŞARILI”

Ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Güvenlik Korucuları Dernek Başkanı Celalettin Fırtına, yeni kadrolarla birlikte korucuların gençleştiğine dikkat çekerek, “Bugün burada güvenlik korucusu arkadaşlarımızın bu güzel yemin töreni ile kutsal bir göreve başlamanızın gururunu yaşamaktayız. Korucu olmak için vermiş olduğunuz bu önemli ve doğru kararla vatanımıza, bayrağımıza ve devletimize olan bağlılığınızın yanında terörle mücadele etme azminizi de göstermiş oldunuz. Bu kutlu görevin sizlere, ailenize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum. 678 sayılı KHK kapsamında emeklilik yaşının bir defaya mahsus yeniden düzenlenmesi ile İçişleri Bakanlığı’nca yerlerine tekrar kadro açılarak yapılmasıyla korucu camiamız daha da gençleştirilmiştir ve yaş ortalaması 44 iken 32'ye indirilmiştir. Tamamen gençleştirilen ve özel eğitilen korucularımız terörle mücadele ve her türlü vazifede daha etkin ve daha başarılı olmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNLERİNE GİRDİK”

Sözlerinin devamında Afrin ve Zeytin Dalı Harekatı’na da değinen Fırtına, “Kahramanmaraş Valiliği emrinde ve Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde başta terör örgütleri olmak üzere huzurun ve asayişin sağlanmasında askerimizin yanında ve emrinde her yerde görev yapmaya hazır olacağız. Son yıllarda siyasi iradenin kararlılığı asker, polis ve korucu teşkilatımızın birlikte uyum içerisinde yerli ve milli silahlarımızla Afrin operasyonu ve Zeytin Dalı Harekatının da içinde bulunduğu ilimiz ve tüm yurt içerisinde terör örgütünün inlerine girilmiş ve yuvalanmalarına fırsat verilmeyerek eylem yapamaz hale getirilmiştir. Özellikle 15 Temmuz Hain Darbe Girişiminden sonra aziz milletimiz Alevisi,  Sünnisi, Kürdü ve Türkü ile birlikte kardeşçe büyük Türk milleti olarak oynanan oyunların ve yıkım planlarının daha da farkında olarak terörle mücadele de güvenlik güçlerimize büyük destek verilmektedir. Bunun en büyük örneğini Zeytin Dalı Harekatında yaşadık. Güvenlik korucuları olarak geçmişte yaşanan olayların farkında olarak içeriden ve dışarıdan vatanımıza, devletimize ve aziz milletimize kaşır olası tüm komplo ve planlara karşı daha tedbirli ve büyük bir azimle güvenlik güçlerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu.

“KORUCULUK SİSTEMİ TSK’NIN GÜCÜNE GÜÇ KATTI”

Koruculuk sisteminin ilerleyen dönemlerde daha da iyileştirileceğine değinen Fırtına, “Koruculuk sistemi kuruluşu itibariyle herhangi bir özlük hakkına sahip olmayan bir kır bekçisi iken son 10 yıl içerisinde sistemde önemli değişiklikler yapılmıştır ve ilerleyen zamanlarda da bu iyileştirme çalışmalarının devam edeceğine ve sistemin daha da iyi bir hal alacağına olan inancımız tamdır. Son yapılan iyileştirmeler ve düzenlemeler ile birlikte koruculuk sisteminin bugün geldiği nokta askerimizin ve polisimizin yanında 55 bin kişilik sayısıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücüne daha da güç katmıştır. İçişleri Bakanlığına bağlı jandarma teşkilatımızın yanında ve emrinde Afrin’de olduğu gibi her yerde terörle mücadelede devletimizin ve milletimizin göz bebeği olmuştur. Bugüne kadar terörle mücadele de Kahramanmaraş'ımız da başta Şehit Korucu Fatih Güngör olmak üzere 10 korucumuzu, 26 ilimizde 1800 korucu kardeşlerimiz de asker ve polis kardeşlerimizin yanında şehit verdik. Gerektiği durumda vatanımız uğruna her zaman şehit olmaya hazırız. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devletimizin tüm kademeleri ve ilimizde desteklerini bizden esirgemeyen Sayın Valimiz, İl Jandarma Komutanları ve Kaymakamlarımız her zaman güvenlik korucularına gerekli önem, değer ve destek vererek korucularımızın yanında olmuştur. Bundan dolayı memnuniyetimizi arz eder ve korucu camiası adına teşekkürlerimi arz ederim. Ekinözü ilçemizde korucu üst bölgemizin karakol mahiyetli binamızın tüm tadilatını, onarımını ve gece aydınlatmasını yaptığı gibi her zaman bizlere destek olan ve bugün de törenimizde bulunan Büyükşehir Belediyemize ve ilçe belediylerimize teşekkür ediyoruz. Korucu camiamıza verilen değer önemin farkında olarak yapacağımız başarılı vazifelere daha da layık olmak için gayret gösterecek ve terör örgütlerinden bir tane bile kalmayıncaya dek aziz milletimiz ve şanlı devletimiz adına askerimizin yanında olmaya büyük bir kararlılıkla devam ederek daha da huzurlu ve gelişen ülke yolunda üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

“DOSTA GÜVEN DÜŞMANA KORKU SALDINIZ”

Son olarak kürsüye gelen Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz da yaptığı konuşmada büyük bir gurur yaşadıklarını belirterek, “Ant içme törenine katılarak bizlerle birlikte güvenlik korucularımızın gururunu paylaştığınız için şahsım ve personelim adına hepinize hoş geldiniz diyorum. 10 Mayıs 2018 tarihli bakanlık oluru ile Kahramanmaraş ilimize tahsis edilen 125 güvenlik korucusu kadrosundan Onikişubat ve Dulkadiroğlu İlçesi’ne görevlendirilen 28 güvenlik korucumuzun ant içme törenini büyük bir gururla izledik. Kahraman güvenlik korucularımız, andınız kutlu olsun. Güvenlik korucularımızın çok kıymetli aileleri, bazılarınızın evladı, bazılarınızın kardeşi, bazılarınızın eşi olan güvenlik korucularımız karşımızda, dimdik durmaktadırlar. Bu görkemli tabloyu oluşturarak dosta güven, düşmana korku veren, sizleri yüksek bir heyecan ve coşkuyla selamlayan evlatlarımız milletimizin gurur kaynağıdır. Güvenlik güçlerimize bu değerli gençleri kazandıran sizleri şükran duyguları ve saygıyla selamlıyorum. Evlatlarınızla, kardeşlerinizle, eşlerinizle ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.

“İÇTİĞİNİZ ANDI BİR AN BİLE UNUTMAYIN”

Sözlerinin devamında güvenlik korucularına seslenen Öksüz, ‘İçtiğiniz andı bir an bile unutmayız’ dedi. Öksüz, “Kıymetli güvenlik korucularımız. Biraz önce sizleri gurur ve heyecan ile izledik. Şanlı bayrağımız ve namus olarak nitelendirdiğimiz silah üzerine el koyarak gür sesinizle, içtiğiniz andınız, göreviniz boyunca en zor koşullarda bile sizlere yol gösterecektir. İçtiğiniz andı bir an bile unutmayız. Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan, kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü, hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin sarsılmaz omuzlarınızda daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde ebediyete kadar dalgalanmaya devam edecektir. İçtiğiniz andınız, yüce ulusumuza, güvenlik güçlerimize, sizlere ve tüm sevdiklerinize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

“Başınız daima dik olsun, sizler mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin evlatlarısınız” diyen Öksüz, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Görevinizi yerine getirmek için muhtaç olduğunuz kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla unutmayın. Ant içme törenine katılarak bizleri onurlandıran zati alilerinize, bizlerle bu gurur paylaşan güvenlik korucularımızın başta anne ve babaları olmak üzere tüm konuklarımıza şahsım ve personelim adına bir kez daha esenlikler dilerim.”

Törende, Onikişubat Kaymakamı Alaaddin Serdar Polat, güvenlik korucusu Muhammet Bahar’a, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, güvenlik korucusu Fatih Karadağ’a, İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz ise güvenlik korucusu Oğuz Gürbak’a silahını teslim etti.

Törenin tamamlanmasının ardından güvenlik korucuları aileleriyle buluşurken, duygu dolu anlar yaşandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz