Kahramanmaraş’ın 2012 yılında Büyükşehir statüsüne kavuşması sonrası kentin ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Erkoç’un en prestijli projelerinden biri olan ve kent merkezine 13 kilometre uzaklıkta bulunan Yedikuyular Kayak Merkezi, 2017 yılında faaliyete başlamıştı. Açıldığı günden bu yana Yedikuyular Kayak Merkezi Yaz-Kış Rekreasyon Alanı, bölgesinde kış turizmi anlamında büyük bir çıkış yakaladı. 2018’de bölgeye karın erken yağmış olması sebebiyle kayak keyfi daha önce başlarken, ziyaretçi sayısı da büyük oranda artmıştı. Kış sporları olarak 4 ay hizmet veren tesis, bölgede kış sporları yapılacak tek tesis olurken, Yedikuyular Kayak Merkezi’ne hem Kahramanmaraş, hem de çevre şehirlerden vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu yıl da geçtiğimiz yıla oranla daha önce kar alan tesis, yeni dönemde çok daha fazla kişiyi misafir edecek. Özellikle akşam saatlerinde sucuk-ekmek keyfi yapmak, amatör olarak kaymak için herkesin akın ettiği Yedikuyular Kayak Merkezi’nde ışıklandırma bulunmaması vatandaşların tepkisini çekiyor.

IŞIKLANDIRMA YAPILMASINI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEMİZDEN BEKLİYORUZ

Konu ile ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan vatandaşlar şöyle konuştu: “Son yıllarda Kahramanmaraş’a yapılan önemli yatırımlardan biri burası ve şehre yakınlığı ile de ayrı bir cazibesi bulunuyor. Yapılan hizmetin kötüsü olmaz. Buranın yapılmasıyla Kahramanmaraş’a yabancı girişleri de bir hayli yükselmeye başladı. Ancak burada eksiklikler giderilmelidir. Eksikliğin başında ise gece ışıklandırma olmaması. Biz ailelerimizle gündüz saatlerinde gelemiyoruz, ancak akşam gidelim diyoruz, ama geliyoruz ki ortalık zifiri karanlık. Burası bir tesis böyle bir tesis kimsenin eline geçmez ve bu tesisi en güzel şekilde değerlendirmemiz gerek. Bu bölge akşamları da yoğun talep görmektedir. Biz halk olarak buraya bir an önce ışıklandırma yapılmasını Büyükşehir Belediyemizden bekliyoruz.”

Öte yandan geçtiğimiz yıl Yedikuyular Kayak Merkezi’nin işletmeciliği özel bir şirkete 2 yıllığına ihale yoluyla kiraya verilmişti.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz