Kovid-19 önlemleri kapsamında geçen yıl yaz aylarında Kur'an kurslarında yüz yüze eğitim yapılamamıştı. Eğitimler, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyanet TV üzerinden, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise koronavirüs salgınıyla başarılı mücadelenin ardından Diyanet İşleri Başkanlığınca yaz Kur'an kursları yapılması yönünde karar alınmıştı. Bu kapsamda pazartesi gününden itibaren, Kovid-19 tedbirleriyle Kahramanmaraş’taki bütün cami ve Kur'an kurslarında yaklaşık iki bin beş yüze yakın personel öğrencilere eğitim vermeye başladı. Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin dün başlayan yaz Kur’an kurslarının startını Onikişubat Gençlik Merkezi’nde verdi. Müftü Tekin, burada verilen dersleri yerinde inceledi, gençlerle sohbet etti, diyanet çocuk Tv’den çizgi film izledi.

TEMEL DİNİ BİLGİLER, SPORTİF FAALİYETLER…
2021-2022 Diyanet İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kurslarını en önemli ayağı Onikişubat Gençlik Merkezinde açılan yaz kursu oldu. Kurs faaliyetlerinde Kız ve erkek olmak üzere 160 öğrenci ders görüyor. Buradaki Yaz kursunda bünyesinde kuranı Kerim, temel dini bilgiler, sportif faaliyetler, sosyal ve kültürel geziler, değerler eğitimi, okçuluk, el sanatları, yemek atölyesi, dini musiki dersleri, her hafta kitap okuma ve analizi, eğlenceli oyunlar yarışmalar, yapılıyor. Onikişubat Gençlik merkezi yaz kursumuzda kadın ve erkek olmak üzere 10 öğretici eğitim veriyor.

“CAMİLERİMİZ ÇİÇEK AÇTI”
Kur’an kursları ile ilgili konuşan Kahramanmaraş Müftüsü Mustafa Tekin, uzun bir aradan sonra camilerin çiçek açtığını belirterek, şunları söyledi: “Bizleri bugüne ulaştıran rabbimize şükürler olsun. Uzun bir aradan sonra camilerimiz çiçek açtı. Yavrularımız camilerimizde. Onlarla bugün birlikte olmanın huzurunu yaşıyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Gençlik merkezlerimize ve camilerimizde sadece Kur’an-ı Kerim öğretmiyoruz. Gençlerimize çeşitli faydalı bilgilerde veriyoruz. Özellikle yavrularımızı camilerimize gönderen ailelerini de tebrik ediyorum.”

“ÇOCUKLAR KADAR BİZDE MUTLUYUZ”
Gençlik Merkezi Koordinatörü Bünyamin Engizek, şunları kaydetti: “Yaz Kur’an kurslarımız başladı. Çocuklar kadar bizde mutluyuz. Bizde onları çok özlemiştik. Uzun bir aradan sonra tekrardan kavuştuk. Kur’an kurslarımızda Allah’ın kitabını, peygamber efendimizi, İslam tarihini, ahlaki değerlerimizi çocuklarımıza öğreteceğiz. İnşallah gelecekte de bunun karşılığı olarak hayırlı bir nesil yetiştirerek, bunun meyvelerini almayı istiyoruz.”  

“ÇOCUKLARIMIZA DİNİ DERSLER, KUR’AN-I KERİM VE AHLAKİ DERSLER VERİYORUZ”
Gençlik Merkezi Koordinatörü Huri Çokparlamış ise, “Burada 90’ı aşkın erkek öğrencimiz. 70’i aşkın kız öğrencimizle hizmet veriyoruz. Dini dersler, Kur’an-ı Kerim, ahlak dersleri veriyoruz. Bunun yanında sosyal faaliyetler yapıyoruz. Okuçuluk faaliyetleri, sinema etkinlikleri, kısa video etkinlikleri yapıyoruz. Çocuklarımızın burada dini derslerde severek, başarılı olmalarını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz