Hayata bakış açımız yaşam stilimiz hedeflerimiz ne olmalı? Tabii ki bizim hayata bakış açımız hedefimiz, başarılı, sağlıklı huzurlu ve mutlu bir yaşam arzu etmekse; Toplumla, ailemizle nasıl iç içe yaşıyorsak çevremizle, doğa ve tabiatla da bütünleşmemiz gerekir. Bunun için spor hayatımızda hiç bir engel tanımamalı hareket insanın doğasında olduğu için, egzersiz bizim yaşam stilimiz olmalı. Egzersiz insanı hayata bağlamada motive etmede en büyük etkendir. Beyin sağlığı, kronik hastalıklar ve eklem rahatsızlıklarının kireçlenmelerin, romatizmal kas ve kemik erimelerinin en iyi ilacı düzenli egzersiz ve doğal beslenmedir.

***

 Vücudumuzu hor kullanmak erken yaşlarda eklem hastalıklarına yol açtığı gibi metabolizmayı da yıpratıp yaşlandırmış ömrünü kısaltmış oluruz. Hareketsizlik ve tembellik bağışıklığı zayıflattığı gibi hayatla olan mücadelemizi de kaybeder ve başarısız oluruz. Sağlık sorunlarımızla yaş ilerledikçe daha sık karşılaşmaya başlarız buda bizi hedeflerimizden uzaklaştırır. Vücudumuz bir makina gibidir. Her şeye ihtiyacı vardır ihtiyaç duyar. Yeteri kadar su vitamin ve minareler, protein ve yağları almamız gerekir. Fazla aldığımız gıdalar karaciğer yağlanması, safra kesesi taşı, iç organlarda yağlanma, kalbin ritimli çalışmasını ve böbreğin toksinleri dışarı atmada zorlandığını görürüz. Buda bizi hayattan koparıp, sağlık sorunları ile uğraşan bir yaşam stilini seçmiş oluruz.

***

Önümüz yaz sıcaklarla bunaltıcı havalarla daha sık karşılaşacağız. Sıcaklarda vücudumuz daha çok sıvı kaybettiği için terle birlikte birçok minarelide dışarı atmış oluruz. Buda böbrekte ve beynimizde yorgunluk yaptığı gibi vücudumuzda da halsizlik yapar. Bunun için yeteri kadar su ve yaz meyvelerini tüketelim. Gerekli mineralleri sebzegillerden aldığımız kadar günde bir tanede doğal sade soda tüketelim. Sağlık her yaşta gerek ama ellisinden sonra daha çok ihtiyacımız olacak. Başkalarının hayatını çalarak onların sırtında ömrümüz geçmesin. Sağlıklı olduğumuzda hayat her yaşta güzeldir. Sağlıkla hoşça kalın.