15 Temmuz gecesinin tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirten Yardımcıoğlu, kahraman Türk evlatlarının verdiği mücadele neticesinde, hain ve bir o kadar da kanlı darbe girişiminin demokrasi lehine parlak bir zafere dönüştüğünü ifade etti. 15 Temmuz’da halkın sokaklara dökülmesiyle sadece darbecilerin değil, onlara yardım ve yataklık eden eli maşalı dış güçlerin de yenildiğini kaydeden BBP Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu,  şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 gecesi ülkemizi, devletimizi, demokrasimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef alan terör örgütü FETÖ'nün hain darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. 15 Temmuz’un darbeler ve darbe girişimleri tarihinde yeri ayrıdır ve halkın topyekûn mücadelesi çok iyi okunmalıdır. Çünkü Türk milleti, o gece sadece son yapılmak istenen darbe girişimine karşı çıkmadı, ondan önceki yapılan tüm girişimlere ve ondan sonraki yapılmak istenen tüm girişimlere karşı çıktı. Ve ezanları susturmayı hedef alan darbelerden, darbeleri susturan Salâlar merhalesine geçildi.”

Tüm darbe ve darbe girişimlerinde olduğu gibi 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin de demokrasi başta olmak üzere; milletin birlik ve beraberliğine karşı yapıldığını aktaran Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Bizim gücümüz, kudretimizin örneği zaten tarihimizde saklıdır. Milletimiz çok büyük badireleri her zaman tek yürek, tek vücut olarak bertaraf etmeyi başarmıştır. 15 Temmuz da bunun en yakın örneğidir. Eli kanlı darbeciler, onların azmettiricileri ve en büyük destekçilerinin hevesi kursağında kaldı, Türk milletinin eşsiz dayanışması karşısında cesaretleri kırıldı. 15 Temmuz, Türk milletine var oluşundan bu yana bağımsızlığına düşkün, himayeyi kabul etmemiş, inancı yüksek, vatanı ve milleti için bir dakika dahi düşünmeden, ölüme kucak açan bir milletin evlatları olduğunu hatırlattı.”

15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması durumunda, binlerce masum insanın hayatını kaybedeceğini, demokrasimiz ve özgürlüğümüzün ortadan kaldırılacağını ve FETÖ’nün kabul edilemez sapkın dini görüşleri ekseninde askeri bir diktatörlük kurulacağını ifade eden Yardımcıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “15 Temmuz darbe girişimi sırasında 173 sivil, 62 polis ve 5 askerimiz şehit oldu, bin 491 kişi de yaralandı. Meydanları darbecilere teslim etmeyerek, hainlere fırsat tanımayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle anıyorum. Gazilerimize hürmet ve saygılarımı iletiyorum.”

Editör: Mahmut Beyaz