Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde esnaflık yaparken işlerinin kötüye gitmesi nedeniyle iflas eden 54 yaşındaki Osman Alıcı’nın durumu, yürekleri burkan cinsten. İflasla birlikte borç batağına giren ve şu an çaresiz durumda olduğunu söyleyen Alıcı, bankalara, esnaflara ve vatandaşlara borcu olduğunu, bankalarda icra takibinde olduğundan dolayı sigortalı işlerde çalışamadığını, çalıştığı zaman bankaların maaşına el koyduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek kendisine yardımcı olunmasını talep eden Alıcı, en azından Bağ-kur’a bulunan borcunun kapatılmasını istedi. Kendisinin yardım alması için Büyükşehir Belediye Başkanından randevu talep ettiğini, 1 aydan fazla olduğunu Özel Kalem’in Başkan yurt dışında, il dışında şurada burada diyerek kendisini oyaladıklarını ifade Osman Alıcı, “Ankara’ya gittim burada Milletvekillerine derdimi anlatmak istediğimi söyledim ama oradan da bir sonuç çıkmadı. Daha sonra Vali’nin yanına gittim. Kapıda bekledim dış kapıya yönlendirdiler, dış kapı da sosyal hizmetlere haber verdi. Sosyal hizmet ekibi geldi yazıp çizdiler halimi gördüler. Şu anda sol tarafımda bel fıtığım var, daha önce yüz felci geçirdim, bunun yanı sıra varisim patlamak üzere Elbistan’da heyete girdirdiler oradaki fizikçi beni Sütçü İmam Tıp Fakültesine gönderdi. Sütçü İmam’daki doktor varisimin ultrasonunu çekti ve biz buna puan veremeyiz devlet buna puan veremez dedi puan veremedi. Ne yapacağım nereye gideceğim çaresiz durumdayım. 3 yıldan beri ben evimi terk ettim. Borçlarım var, en azından Bağ-Kur’a devlet bir yardımcı olsun. Çaresiz durumdayım. Hiçbir gelir kaynağım yok. Eşimde motosiklet kazası geçirdi Turgut Özal Tıp Merkezinde yattı dengeyi sağlayamıyorum ben ne yapacağımı bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANIMDAN RİCA EDİYORUM BENİM SESİMİ DUYSUN”

En sonda gazetelere müracaat ederek sesini duyurmaya çalıştığını buradan da bir sonuç çıkmazsa ya böbreğini satacağını ya da kendini yakacağını söyleyen Osman Alıcı, “Başka da şansım kalmadı. Borçlumun biri geliyor biri gidiyor gelsinler müfettiş göndersinler. Sayın Cumhurbaşkanımdan rica ediyorum benim sesimi duysun, bana yardımcı olsun. Bana iş versin. Bağ-Kur’um 40-50 bin lira neyse vatandaşa felan borçlarım var onları saymıyorum en azından Bağ-Kur’uma bir şey yapılabilse çok iyi olacak.  Başka şansım yok böbreğimi satıp ya Bağ-Kur borcumu kapatacağım başka da şansım yok. Varisim patlamak üzere bel fıtığı tedavisi görüyorum. Müfettiş göndersinler benim durumumu sorsunlar. Kaymakam Bey ufak bir meblağa yardımda bulundu. Göksun Belediyesi de bir iki paket gıda yardımı yaptı.”

“BEN VATAN HAİNİ DEĞİLİM”

Osman Alıcı, bu ülkeye 30 yıl vergi verdiğini şu an zor durumda olduğu için devletten yardım beklediğini anlatarak, “Ben vatan haini değilim, fenomenlik peşinde değilim devleti, bu ülkeyi karalama peşinde değilim, terör örgütüne üye de değilim. Zor durumdayım” şeklinde konuştu.

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz