Büyükşehir Belediyesi ile Alpedo, Akdo, Karpedo, Marasta ve Marfedo Dondurma firmalarının katkılarıyla olağanüstü bir gösteri ve şovla gerçekleştirilen 1. Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali sona erdi. Renkli gösterilere sahne olan festival tam 3 gün sürerken, Kahramanmaraşlı vatandaşlar da etkinlikleri fırsat bilip gönüllerince eğlendi. Lezzetiyle adını tüm dünyaya duyurmayı başaran Maraş Dondurması, festivalle birlikte adeta ününe ün katarken, aynı zamanda yapılan “Dünyanın en uzun ve büyük dondurması” rekor denemesiyle de büyük bir başarıya ulaştı. 3 gün süren Dondurma Festivalinin ilk gününde vatandaşlar gün içerisinde çeşitli etkinliklerle zaman geçirirken yine aynı günün akşamı konser veren Ferhat Göçer’le birlikte eğlencenin doruklarına ulaştı. Organizasyonun ikinci gününde de Dombıra Türküsünün mimarı Arslanbek Sultanbekov ile milliyetçi duyguları kabaran vatandaşlar, mükemmel bir atmosfer eşliğinde tam gazla devam eden festivalin 3’üncü gününde ise Murat Boz’la son noktayı koydu.

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen ve deyim yerindeyse alkışı hak eden 1. Uluslararası Dondurma ve Kültür Sanat Festivali’nin tamamlanmasının ardından Manşet Gazetesi olarak her zamanki gibi söz hakkını yine sokağa vererek, vatandaşların görüşlerini aldık. Yaptığımız görüşmelerde festivalin çok güzel geçtiğini ve çok mutlu olduklarını dile getiren vatandaş, böylesine büyük bir organizasyonla düzenlenen festivalin kente değer kattığını söyledi.

İşte vatandaşlarla yaptığımız röportajın ayrıntıları…

ŞEHRİMİZİ TÜM DÜNYAYA DUYURDU”

İsmail Kara
Bu yıl dondurma festivalinin ilki düzenlendi. Bence çok da güzel oldu. Öncelikle bu düzenlemeyi hazırlayan, organizasyonu yapan herkesin emeğine sağlık, teşekkür ediyoruz. Bu yıl ilki düzenlenmesine rağmen gayet iyi geçti. Kahramanmaraş’ta deyim yerindeyse bir bayram havası edası vardı. Böyle organizasyonların daha çok düzenlenmesini istiyoruz. Bundan sonraki yapılacak festivaller daha güzel ve daha kapsamlı olabilir. Bu festival zaten adını tüm dünyaya duyuran Maraş Dondurmasının ününe ün kattı. Maraş Dondurmamız hemen hemen tüm dünyada bilinir hale geldi. Bunun yanında kentimize gelen birçok ulusal basında bu tanıtıma katkı vererek, şehrimizi adeta dünyaya duyurdu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

GAYET GÜZEL VE EĞLENCELİ GEÇTİ”

Hamit Kara
Festival gayet güzel ve eğlenceli geçti. Emeği geçen tüm herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz Kahramanmaraşlılar olarak böyle festivallere pek alışık değildik ama böyle bir organizasyonun yapılması da bizim için çok iyi oldu. Artı olarak dondurmamızın tanıtımı yapılması açısından da çok güzel bir festival oldu. Dondurmamız basın sayesinde de birçok yerde tanındı ve ün kazandı. İnşallah bundan sonra böyle festivaller kentimizde daha sık yapılır. Festivalde sadece bir eksiklik gördüm. Bu eksiklikte vatandaşlarımızın yeteri kadar dondurma alamadı. Bunun dışında her şey çok güzel ilerledi.

DAHA SIK YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Sait Harmankaya
Ben bir vatandaş olarak festivali gerçekten çok olumlu ve güzel buldum. Vatandaşımız, halkımız, esnafımız için çok güzel bir eğlence oldu. Hem vatandaşımız eğlendi hem de dondurmamızın tanıtımı yapıldı. Kentimizde konserler oldu. Çeşitli etkinlikler oldu. Tüm yerel ve ulusal basın mensupları da buradaydı. Tabii tüm bunların yanında ayrıca dünyada bir ilki başardık ve dünyanın en uzun, büyük dondurmasını yaptık. Bu beni bir Kahramanmaraşlı olarak çok mutlu etti. Böyle festivallerin veya organizasyonların şehrimizde daha sık yapılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz.

MEMLEKETİMİZİN TANITIMI AÇISINDAN GÜZEL BİR ETKİNLİK OLDU”

Bünyamin Çevirici
Memleketimizin tanıtımı açısından güzel bir etkinlik oldu. Daha önce görmediğimiz sanatçıları gördük. Daha önce yapılmayan birçok çeşitli etkinlikler yapıldı. Ben bir Kahramanmaraşlı olarak bundan çok gurur duydum ve aynı zamanda çok mutlu oldum. İnşallah böyle festivallerin devamının geleceğini umuyorum.

ÇOK GURUR DUYDUM”

Yasin Uyan
Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Dondurma ve Kültür, Sanat Festivali Kahramanmaraşlıları adeta coşkuya boğdu. Çok güzel bir festivale şahitlik ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü biz Kahramanmaraşlılar olarak neredeyse uzun bir zamandır böyle etkinlikler görmüyorduk. Diğer yandan ise şehrimizin gurur kaynağı olan Maraş dondurmamız da yeterince tanındı. Ben bir vatandaş olarak bundan dolayı çok gurur duydum. İnşallah bundan sonra da böyle festivaller düzenlenmeye devam eder.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Ömer Faruk Akpınar
Ben bir Kahramanmaraşlı olarak dondurma festivalinin kentimizde düzenlemesinden dolayı çok mutluyum. Çünkü dondurmamız hemen hemen her yerde tanındı. Zaten tanınıyordu ama bu festivalin düzenlenmesiyle beraber daha çok tanınmaya başladığını düşünüyorum. Tabii dondurmamızın yanında halkımız içinde bir değişiklik oldu. Çünkü uzun bir zamandır hiçbir konsere şahitlik etmemiştik. Bu bizim açımızdan güzel bir eğlence oldu. Emeği geçen tüm herkese çok ama çok teşekkür ediyorum.

HEM DONDURMA TANINDI HEM VATANDAŞLAR EĞLENDİ”

Durdu Mehmet Aslan
Festival çok güzel geçti. Büyükşehir Belediyemiz gerçekten sponsorların da desteğini alarak, çok güzel işlere imza attı. Düzenlenen bu festival hem Maraş dondurmamızı tanıttı hem de Kahramanmaraşlılara unutulmaz anlar yaşattı. Ben şahsen bir vatandaş olarak yapılan her etkinlikte konserde yer almaya çalıştım ve aynı zamanda çok da eğlendim. Böyle güzel etkinliklerin daha çok yapılmasını istiyorum. İnşallah da en kısa zamanda kentimizde böyle güzel festivaller bir daha düzenlenir.

HABER: EMRE AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz