Onikişubat Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü’ne bağlı temizlik işleri personeli, Kurban Bayramı boyunca yaptığı gayretli çalışmalarla vatandaştan tam not aldı.

Onikişubat Belediyesi, bu yıl da Kurban Bayramı’nı hazırlıklı karşıladı. Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekiplerinin, bayram boyunca yaptığı gayretli çalışmalarla, kurban atıkları kısa sürede toplanarak çevre kirliliğine fırsat verilmedi.

BİN 250 TON KATI ATIK TOPLANDI

Bayram süresince, 55 temizlik aracı ve 271 personelle yapılan çalışmalarda, ilk bayram günü yaklaşık 750 ton, ikinci gün ise 500 ton katı atık toplandı. Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, özverili çalışmalarından dolayı personellerini kutlayarak, şu ifadeleri kullandı: “Temizlik işleri personellerimiz her zaman takdir ettiğimiz, saygı duyduğumuz gayretli arkadaşlarımızdan oluşuyor. Gerçekten çok kutsal ve ilçemiz için önemli bir vazife icra ediyorlar. Bu yıl da tüm Kurban Bayramı boyunca üstün bir çalışma performansı ortaya koydular, hiçbir kötü görüntüye, kötü kokuya ve çevre kirliliğine fırsat vermediler. Şunu belirtirsek, personelimizin nasıl çalıştığını daha iyi ifade etmiş oluruz. 380 bin nüfuslu Onikişubat’ımızda günde ortalama 200 ila 250 ton arasında katı atık toplanır. Bu rakam bayramın ilk günü 750 ikinci gün ise 500 tondu. Görülüyor ki, çalışanlarımız bayramda 4-5 kat daha fazla özveriyle çalışarak sokaklarımızı pırıl pırıl yaptılar. Ben kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bizler imkanlarımız ölçüsünde, onların bu çalışmalarına katkı sunmaya çalışıyoruz. İnanıyorum ki, ibadet aşkıyla yaptıkları bu hizmetlerle hem toplumumuzun hem de Allah’ın rızasını kazanmışlardır. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum.”

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz