Özellikle Haziran ayından itibaren tüm yurdu etkisi altına alan ve etkisini gün geçtikçe artıran sıcak hava vatandaşı adeta bunaltıyor. Gün içerisinde iş yerinde veya evinde klimaya bağımlı hale gelen vatandaş, serinleyecek doğal bir ortam arıyor. Afrika sıcakları diye nitelendirilen sıcak havada serin bir ortamı mumla arayan ve bunun için mesire alanlarının yolunu tutan vatandaş, ailesiyle hem güzel vakit geçiyor hem de şehrin gürültüsü ve bunaltıcı sıcağından birkaç saatliğine de olsa uzaklaşma imkânı buluyor. Kentte başta Arslanbey Parkı olmak üzere ormanlık ağaçların olduğu doğal serinleme mekânlarına giden vatandaş, bir yandan çayını yudumluyor bir yandan da serinlemenin vermiş olduğu rahatlama ile yüzü gülüyor.

Manşet Gazetesi olarak kentteki Arslanbey Mesire Alanı ve Seyir Terasında şehrin telaşı ve havanın can sıkan sıcaklığından kaçan vatandaşların görüşlerini aldık.

İşte Arslanbey Mesire Alanı ve Seyir Terasındaki vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerin detayları…

Doğan Çapar
Havalar gerçekten çok sıcak gidiyor. Neredeyse ülke olarak Afrika sıcaklarını yaşıyoruz. Gün içerisinde sıcak havadan dolayı çok bunalıyoruz. Nereye gideceğimizi, ne yapacağımızı şaşıyoruz. Akşam olunca kendimizi hemen serin bir yerlere atmak istiyoruz. Şu an seyir tepesine geldim ve buraya gelmekten dolayı da çok mutluyum. Çünkü burası gerçekten çok serin. Serin havada ruhumuzu dinlendiriyoruz.

Mehmet Boğa
Son birkaç haftadır havalar çok sıcak. Gün içerisinde sıcaktan çok bunalıyoruz. Sıcak hava bizi çok etkiliyoruz. Biraz serinlik olduğu zaman da hemen kendimizi o serinliğin içerisine bırakıyoruz. Böylece bir nebze de olsa rahatlama imkânı buluyoruz.

Fatih Karanfil
Şehrin gürültüsü, sıcağı inanın artık çekilmiyor. Havalar çok sıcak. Bu sıcakta da dışarıya adım atasımız gelmiyor. Biz de çare olarak mesire alanlarını görüyoruz. Çünkü oralar gerçekten serin ve rahatlatıcı.

Ömer Polat
Son günlerde hava sıcaklıklarında normalin çokta üstünde bir hava sıcaklığı söz konusu. Sıcaklar hem işimizi hem de bizi etkiliyor. Aşırı sıcaklardan dolayı çok bunalıyoruz ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Mesire alanlarına geldik. Buralarda ağaçların gölgesi altında oturuyoruz. Muhabbet ediyoruz ve böylece kendimizi dinlendiriyoruz.

Zeki Özdemir
Gün içerisinde sıcaklıklardan dolayı çok yoruluyoruz. Yoğun çalışma temposunun üstüne bir de aşırı sıcaklıklar eklenince ortalık daha da çekilmez oluyor. Durum böyle olunca da serinleyecek bir yer arıyoruz. Kahramanmaraş’ta da serinleyecek yerler genellikle de mesire alanları olduğu için buralara geldik. Burası gerçekten çok güzel.

Duran Palta
Havalar çok sıcak. Havaların sıcak olmasından ötürü de bizde ailemizle beraber mesire alanına gelip, birazda olsa dinlenmek istedik. Burada çok güzel bir atmosfer var. Çocuklarımız oyun parkında oyun oynuyor. Bizde burada serinleme imkânı buluyoruz.

Bünyamin Duva
Şu anda Kahramanmaraş’ımızda inanılmaz bir sıcak var. Bizde serinlemek amacıyla Arslanbey parkına geldik. Çocuklarımı parka getirdim. Onlar parka eğleniyorlar bizde burada hem çayımızı içip hem de dinleniyoruz. Burada gayet güzel bir ortam var.

Halide Diken
Ben İstanbul’dan erkek kardeşimi görmeye geldim. Hem İstanbul hem de burası normalin üzerinde sıcak. Bizde serinlemek için Arslanbey parkına geldik. Belediye burayı çok güzel yapmış, biz gerçekten çok beğendik. Buranın serin olmasının nedeni ormanlık bir alanda olması.

Ümit Dut
Şehir merkezinde dolaştık, gezdik. Ama hava sıcaktı ve bizde Arsanbey parkına gelip, burada hem serinlemek hem de dinlenmek istedik. İyi ki de burayı tercih etmişiz. Arslanbey tesisi çok güzel. İnsan böyle yerlerde huzur buluyor.

HABER: EMRE AKKIŞ


 

Editör: Mahmut Beyaz