FİYATLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI”

Özellikle sebzelerde çok düşüş yaşandığını söyleyen esnaf Ejder Budak yaptığı açıklamada, “İnsanların en çok tükettiği Domates, biber ve salatalık gibi ürünler 3 liranın altında satılıyor. Piyasaya bakmak gerekirse sebze, meyve fiyatları çok uygun. Şuana kadar fiyat artışları normal. Müşterilerimiz fiyatlardan memnun ve gelen tepkiler olumlu. Tabi bazı müşterilerimiz fiyatların pahalı olduğunu söylüyor. Haklı olabilirler ama geçen seneye oranla fiyatlar bu sene düştü. Tabiki yaz kış fiyatları değişiyor. Pazarda fiyatları pahalı bulan müşterilerimizin bütçesine göre de ürünler var. Kış ürünlerinin en zamlı ürünleri de var. Fiyat konusunda artış gösteren ürünlerimizin başını meyve çekiyor. Çilek, armut gibi ürünlerin maliyeti çok yüksek. Fakat bütçesi olan müşterilerimizi fiyat artışı pek etkilemiyor. Buradaki ürünlerin kalitesine göre fiyatlarda değişim gösteriyor” şeklinde konuştu.

MÜŞTERİLER MEMNUN”

30 yıldır esnaflık yapan Osman Dağ, “Sebze meyve fiyatları bu yıl çok uygun. Geçen sene fiyatlar daha yüksekti. Bu sene fiyatlardan müşterilerimiz de memnun bizlerde memnunuz. Şuana kadar bizlere gelen tepkiler hep olumlu. Geçen sene fiyatların çok yüksek olduğunu, müşterilerimizden hep duyardık. Bu durumdan müşterilerimiz şikâyetçiydi. Gelen müşterilerimiz almak istedikleri meyve ve sebzelerden istediğini değil de sadece bütçeye uygun ürünleri alırdı. Bu sene hem müşterilerimiz memnun fiyatlardan hem de esnaf arkadaşlar. Buda bizim satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor” şeklinde ifade etti.

FİYATLARI TAKİP EDİYORUZ”

Fiyatların uygun bulduğunu söyleyen vatandaş İsmail Nariç ise, “Fiyatlar çok uygun. Tabi pahalı olan ürünlerde var. Şuana kadar öyle cep yakan bir fiyat yok. Buğun buraya alış veriş yapmaya geldik. Yaptığım listede deki sebze ve meyveleri aldım. Eğer fiyatlar çok pahalı olsaydı alamazdım. Hepsinden yarım kilo alarak alış verişimi o şekilde tamamlayacaktım” dedi.

FİYATLARA MÜŞTERİLER ALIŞTI”

Manav Kadir Büyükkol , “Kış aylarının gelmesiyle sebze meyve fiyatları haliyle artış gösteriyor. Maliyetini yüksek bulan müşteri hem memnuniyetsizliğini dile getiriyor. Şuan bu fiyatlara müşterilerde alıştı. Burada müşterilerin isteğine göre ürünler var. Sebze meyve fiyatlarında çok pahalı ürünlerin yanında, uygun olan ürünlerde var. Özellikle bu yıl sebzelerin fiyatında artış gözlendi. Domates, patlıcan ve salatalık gibi ürünler artış gözlenen ürünlerin içerisinde” şeklinde konuştu.

TERCİHLERİMİZ HEP PAZARLAR OLUYOR”

Vatandaş Tahir Koç ise şöyle konuştu, “ Fiyatlar pahalı fakat mevsim itibariyle geçen seneye oranla fiyatlar uygun. Daha uygun fiyatlar olabilir, ama yine de bütçemize uygun sayılır. Sebze meyve fiyatları marketlere oranla pazarlarda daha uygun. Bizim tercihlerimiz hep pazarlar oluyor. Fiyatlar böyle olunca insanlar daha çok tüketmeye başladı. Haliyle tüketim olunca üretimde o oranda artıyor ve fiyatlarda o oranda daha da düşüyor.”

Haber: Fazilet Çomruk


 

Editör: Mahmut Beyaz