Kahramanmaraş’ta kendi mahallesindeki vatandaşları susuz bırakan muhtarın suyu kendi akrabaları ve mahallenin zenginlerine verdiği iddia edildi.
Çevresinde bulunan barajlar ile su yönünden zengin bir potansiyele sahip olan Kahramanmaraş son günlerde su sorunu ile boğuşurken Dulkadiroğlu İlçesi’ne bağlı Ulutaş Mahallesi’nde ise su bolluğu yaşandığı halde vatandaşlar mağdur ediliyor. Dulkadiroğlu İlçesi Ulutaş Mahalle Muhtarı Emrullah Dilbirliği’nin, mahalle içerisinde vatandaşın ortak olarak ücretsiz kullandığı suyun bir kısmını kendi akrabalarına diğer kısmını ise çevre mahallelere ve zenginlere verdiği iddia ediliyor. Mahalle içerisinde yaşayan vatandaşlar suya en çok ihtiyaç duydukları şu günlerde muhtarın yaptığı bu işe bir anlam veremediklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.
DEPO KURUDUYSA NEDEN SU AKIYOR?’
Mahallede evlerine su alamadıklarını kaydeden vatandaşlar, şöyle konuştu: “Biz uzun zamandır burada ikamet ediyoruz. Mahallemizde bulunan su depomuzdan bütün evlere yıllardır kesintisiz su akıyordu. Ancak son bir yıl içerisinde evlerimize neredeyse ayda 3-5 kez su geliyor o gelen su da az aktığı için ihtiyacımızı karşılamıyor. Mahalleli olarak konuyu muhtara birkaç kez söyledik, ancak muhtar ise su deposunda suyun kuruduğunu ve o yüzden evlere suların akmadığını söyledi. Madem su kuruduysa muhtar kendi akrabalarına neden veriyor. Kuruyan su nasıl olurda çevre mahallelere dağıtım yapılır. Biz mahalleli olarak araştırdık ki çevre mahallelere bu suyun gittiğini ve muhtarında buna göz yumduğunu öğrendik. Biz hangi çağda yaşıyoruz da evimizde sular akmıyor. Bugün en ücra köşede bile her türlü hizmetler yapılırken bizim mahallemizde sularımız akmıyor. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz, bahçelerimiz kurudu. Yetkililerden bu konuya bir çare bulmasını istiyoruz.”
Haber: Ahmet Özkars

Editör: Mahmut Beyaz