Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve eşi Ruhan Özkan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) Cumhuriyet Salonu'nda resepsiyon verdi.

 

Kahramanmaraş'ta, Cumhuriyet'in ilanının 93. yılı dolayısıyla Cumhuriyet resepsiyonu düzenlendi. Resepsiyona protokol üyelerinin yanı sıra şehit yakını ve gaziler ile akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, salonu gezerek resepsiyona katılan davetlilerle sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi. Manşet Gazetesi olarak resepsiyona ev sahipliği yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un görüşlerini aldık.

“ANADOLU’DA VAR OLAN REFLEKS FAZLASIYLA KAHRAMANMARAŞ’TA VAR”

Gazetemize açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkiye’nin sulh ve selameti için Anadolu’da var olan refleksin fazlasıyla Kahramanmaraş’ta da olduğunu söyledi. Vali Özkan, “Kahraman şehrimizin kahraman evlatları ile beraber Cumhuriyetimizin 93. Yılını hep beraber kutluyoruz. Sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları ve başta şehit aileleri olmak üzere, vatandaşlarımız, kamu kuruluşları hep beraber kutluyoruz. Nice bayramlara diyoruz. Kahraman şehrimizin kahraman evlatlarının gerçekten hak ettiği bir alanda, hak ettiği bir statüde ve her günün ayrı bir bayram havasında olması her birimiz için ayrı bir sevinç kaynağı. Milletimizin, memleketimizin sulh ve selameti için Anadolu’daki var olan refleks fazlasıyla Kahramanmaraş ilimizde vardır. Kurtuluş savaşının başlangıcı esasen bu şehrimizde olmuştur” dedi.

“GELECEK NESİLLERE MİRASI AKTARMALIYIZ”

Gelecek nesillere bu mirası doğru bir şekilde aktarmanın herkesin insani ve toplumsal görevi olduğunu belirten Özkan, “Böyle bir medeniyetin müntesipleri olarak Kahramanmaraş'taki yeni nesillere bu mirası aktarmak hepimizin insani, toplumsal ve şehir görevidir aynı zamanda. Ben 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Bütün şehrimize ve memleketimize gelecek vizyonu olarak hem devletimizin, milletimizin, sulh ve selamet içinde barış içinde her gün bayram olmasını diliyoruz. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın, gençlerimizin, memleketimizin birliği ve bütünlüğü noktasındaki hassasiyetini tebrik ediyorum. İlimiz bir iki yıl içinde en fazla şehit veren illerden birisi. Bu memleketin birliği ve bütünlüğü yönündeki hassasiyet çok yüksek derecede. İnsanlarımız bu noktada hassas. Milli ve manevi değerlerine bağlı, bu değerleri ebediyen kavileştireceğiz, sabitleştireceğiz. Gelecek nesillere aktaracağız” şeklinde konuştu. 

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN RİSKLERİNİ BERTARAF EDECEĞİZ”

Terör örgütlerinin risklerini bertaraf etmek için her türlü tedbiri alacaklarını vurgulayan Vali Özkan, “Aynı şekilde güncel riskleri de bertaraf etmek için her türlü tedbiri alacağız. Bu PKK terör örgütü riski olur, DEAŞ terör örgütünün riski olur, 15 Temmuz ile beraber FETÖ terör örgütünün oluşturmuş olduğu risklere karşı bütün genlerimizin müteyakkız hale gelmesi için bütün kurumlarımıza, insanlarımıza, özellikle eğitim kurumlarına düşen görevler vardır. Bununla ilgili atmosferi hep beraber oluşturacağız inşallah.  İnşallah memleketimiz düne göre çok daha iyi bir yerde maddi ve manevi bütün alanda kalkınmasını sağlamış, müreffeh bir şekilde insanların iyi komşuluk ilişkileri içerisinde hayat sürdüreceği bir şehir bir memleketle baş başa oluruz. Tekrar tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

“DAHA GÜÇLÜ OLMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç da, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kahraman ecdadımızın kanlarıyla, canlarıyla kurulduğuna vurgu yaptı. Başkan Erkoç, “Bu kahraman asil millet, bundan 93 yıl önce kahramanlık destanı yazarak istikbaline kavuştu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kahraman ecdadımız kanlarıyla, canlarıyla kurdu. Bizlerde ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. İnşallah bizde Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak eserlerimizle, çalışmalarımızla memleketimizi ihya ederek Cumhuriyetimizin daha güçlü hale gelmesi için, ülkemizin daha güçlü hale gelmesi için gecemizi-gündüzümüze katıp, çalışma gayreti içerisindeyiz. Biz 93 yıl önce bu aziz vatan için aziz millet için gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içen kahraman şehitlerimizi başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz. Tabi bu ülkenin istikbali için bu ülkenin istiklali için gözünü kırpmadan 15 Temmuz'da şehit düşenleri de bugün dolayısıyla rahmetle anıyoruz. Güneydoğu'da şehit düşen kardeşlerimizi ülkemizin huzuru için rahmetle minnetle anıyoruz. Gazilere de sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum. İnşallah hep beraber birlik ve beraberlik içinde nice 93 yıllara çıkmayı Allah'tan niyaz ediyorum. Aziz Türk milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz” şeklinde konuştu. 

“CUMHURİYET EN GÜZEL REJİMLERDEN BİRTANESİ”

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ise yaptığı açıklamada, Cumhuriyet rejiminin en güzel rejimlerden bir tanesi olduğunu belirterek, 93 yıllık süreçte Türkiye Cumhuriyetinin çok badireler atlattığını söyledi. Okumuş, “Cumhuriyet en güzel rejimlerden bir tanesi. Bize bu cumhuriyeti hediye eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyoruz. 93 yıllık süreç içerisinde Türkiye’miz çok büyük badireler atlattı. Ama halkımız bu rejimi kanıksadıklarından dolayı kesinlikle zor zamanlarında bırakmadılar. En son 15 Temmuz olayında vatandaşlarımızdan halkımızın gece-gündüz soğuklarda kalarak darbe girişimini kışkırtmaları Cumhuriyet’e bağlılıklarından kaynaklanıyordu. Bunun için burada Valimizin vermiş olduğu resepsiyondan dolayı Valimize teşekkür ediyoruz. Türkiye’miz bu rejimle güzel, Türkiye’mizi seviyoruz. Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden bir tanesi, herkes Türkiye’yi sevsin” dedi.

 Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz