Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu’ndan Çadırkent yönetiminin faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Güvençer,  Sahra Hastanesi ve AFAD tarafından kurulan Çardırkent Pazarında incelemelerde bulundu.

 

Vali Güvençer’e Sahra Hastanesi ziyareti sırasında bilgiler veren Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, BM ve AFAD işbirliğinde yapılan tam donanımlı Sahra Hastanesinde, günlük 400 poliklinik hizmetinin verildiğini belirtti. Vali Yardımcısı Kurtoğlu, hastanede 2 Çocuk ve Dahiliye uzmanı, 1 Pratisyen Hekim,  3 Ebe, 3 Hemşire, 1 Sağlık Memuru ve 4 Bilgi İşlem Personeli ile 24 saat esasına göre hizmet verilmekte olduğunu bilgisini aktardı.

 

Vali Güvençer, daha sonra AFAD tarafından yapılarak 600 müracaat arasından kura töreni ile 200 esnafa teslim edilen Çadırken Pazarını gezdi. Ziyaret sırasında bilgiler aktaran Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, pazarın Çadırkent içerisine hareketlilik kattığını belirterek, ilgili Müdürlük tarafından her türlü gıda denetiminin düzenli olarak yapıldığı söyledi. Esnaflarla sohbet eden Vali Güvençer, pazardan alış veriş yaparak Suriyeli esnaflara hayırlı kazançlar temennisinde bulundu.

 

Vali Mustafa Hakan Güvençer’e ziyaretlerinde, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, İl Müftüsü Muhammet Gevher ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Gültekin eşlik etti.

 

Editör: Mahmut Beyaz