Tüm dünya düzenini altüst eden koronavirüse karşı alınan tedbir kararları nedeniyle sosyal hayattan mahrum kalan insanlar, 1 Temmuz’da başlayan normalleşme dönemini fırsata çevirerek, özellikle deniz kenarında bulunan illerde tatil yapmayı planlıyor. Bu noktada tatil yapacak vatandaşların dikkat etmesi gereken birçok konu varken, bunlardan bir tanesi ise uzun yola çıkılan aracın bakım ve onarımının yapılması. Yolda olası bir sorunla karşılaşmamak veya ölümlü kazalara sebebiyet vermemek adına araç bakım ve onarımın önemine vurgu yapan oto tamirci ustası Ramazan Kahraman, uzun yola çıkarken dikkat edilmesi gerekenleri gazetemize anlattı. Aracın bakım ve onarımını yaptırmayın vatandaşların yollarda kaldığını belirten Kahraman, bu sebepten dolayı da yolda kalanların yanına kurtarmaya gittiklerini ifade etti. 

FREN BALATALARI, DİSKLERİ VE FREN MERKEZLERİ KONTROL EDİLMELİ

Uzun yola çıkmadan araçta oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyaran Ramazan Kahraman, “Bilinçli vatandaşlar tatile çıkmadan önce tamire geliyor, servis bakımlarını, rutin bakımlarını yaptırıyor. Böylelikle oluşabilecek büyük sorunlara karşı önlemini almış oluyorlar. Uzun yola giden vatandaşlarımızın öncelikle şunlara dikkat etmesi gerekiyor; aracın yağını suyunu filtrelerini kontrol etmeliler, yola çıkmadan önce aracın emniyet kemerleri kontrol edilmeli ve sağlam, çalışır durumda olduğundan emin olunmalılar. Mevcut lastiklerin ve yedek lastiğin durumunu kontrol etmeleri gerekiyor. Aracın ön düzen ayarları doğru olsa bile kontrol edilmesi gerekiyor. Araçta ilk yardım çantası olduğundan emin olmaları lazım. Fren balataları, diskleri ve fren merkezleri kontrol edilmeli. Motor ve şanzıman yağlarının kontrolleri yapılmalı. Araç LPG’li ise sistemin ayarları ve kontrolleri yapılmalı” diye konuştu.

“İŞÇİLİKTE ALINAN PARA AZ PARÇADA ALINAN PARA PAHALI”

Kahraman, konuşmasının devamında, “Vatandaşların araçlarını illaki arızalı olduğu durumlar da tamire getirmesi değil de rutin bakımların, kontrollerinin yapılması için arızadan önce tamire getirmeleri gerekiyor. Bunu önemle vurguluyoruz. Dolayısıyla bu da müşteriden alınan fiyatın artmasına sebep oluyor. İşçilikte alınan para az parçada alınan para pahalı” dedi.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz