Elbistan’ın ilk ve en eski çarşılarından biri olan Uzun Çarşı yeni görünümüne kacuşacak.

Elbistan halkının sıkça uğradığı ve önemli alış-veriş merkezlerinden birisi olan Uzun Çarşı daha modern ve düzenli bir görünüme kavuşacak. Yer döşemelerinden aydınlatmalara, estetik dış görünümüne kadar pek çok değişikliği içeren proje için Çarşı Esnafı ve Elbistan Belediyesi el ele verdi.

UZUN ÇARŞI DEĞİŞİYOR GELİŞİYOR
Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Çarşı Esnafının da desteği ile Uzun Çarşıyı hak ettiği görünüme kavuşturmak için kolları sıvayıp, proje çalışmalarını hızlandırdı. Proje kapsamında çarşı içindeki yer döşemeleri ve çatı yenilecek, çarşı ve civarındaki aydınlatma sistemlerinde de değişiklik yapılacak ve modern görünümlü ışıklandırma gereçleri kullanılacak.

ESKİ ÇARŞI GİDİYOR YENİ ÇARŞI GELİYOR
Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürü İnşaat Mühendisi Akif Dal gazetemize verdiği özel röportajda, “Çok kapsamlı bir proje ile Uzun Çarşımızı baştan yaratacak, çok daha modern, ferah ve düzenli hale getireceğiz. Şehrimizin görselliğinin zayıf olduğu bölgelerde insanların göz zevkine hitap edecek sihirli dokunuşlar yapıyoruz. Şehrimizde yaptığımız ilk yenileme çalışmalarımızdan birisi olan Uzun Çarşıyı vatandaşlarımızın göz zevkine en uygun hale getirmek için yenileme çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız” dedi. Çarşı Esnafının da istekleri doğrultusunda çalışmaları sürdüren Dal Uzun Çarşı’nın yenilenme çalışmasının ise iki hafta içerisinde tamamlanacağını belirtti.

ESNAF MEMNUN
Uzun Çarşı Esnafı da yenileme ve bakım çalışmalarından dolayı memnun olduklarını ve Uzun Çarşının sonunda hak ettiği İhtişama kavuştuğunu dile getirerek Elbistan Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz