Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanında bulunan Dulkadiroğlu Sürücü Kursları Eğitim Alanında alt yapı ve onarım çalışmalarının eksikliğinden hem özel sürücü kursları hem de kursiyerler muzdarip. Özellikle eğitim verilen yolların bazı bölümlerinde şerit çizgileri hiç görünmezken, sınav zamanında oluşan kalabalık, sürücü adaylarının kaza yapma riskini artırıyor. Direksiyon eğitim alanındaki trafik levha ve işaretlerin eksik olması da ayrı bir sorun olarak ortaya çıkarken, bu eksiklik kursiyerlerin kuralları tam öğrenememelerine ve normal trafiğe çıktıklarında ise eksik bilgilerle zorluk yaşamalarına ortam sağlıyor. Ayrıca Eğitim alanına gelen sürücü adaylarının sıra beklerken yeterli bank olmadığı için ayakta beklidiklerini dile getiren Sürücü Kursları, 1 gün içerisinde eğitim almak yaklaşık 700-800’e adayın kurs bölgesine geldiğini ve hepsinin ayakta beklediğini bildirdi.

“BURADAN EHLİYET ALANLAR TRAFİĞE ÇIKINCA ÇOK ZORLUKLAR YAŞIYOR”

Sürücü Kursu Direksiyon Eğitmeni gazetemize yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Kahramanmaraş’ta sürücü adayları için Dulkadiroğlu Bölgesinde eğitim vermekteyiz. Bu eğitim esnasında trafik işareti, levhası ve yol çizgilerinin eksikliğinden dolayı biz eğitimde zorlanıyoruz. Aslında bizim zorlanmamız önemli değil çünkü biz elimizden gelen bütün gayretle, çok iyi bir şekilde eğitim vererek, sürücü adayı yetiştiriyoruz. Fakat yol çizgilerinin eksik olması ister istemez kursiyerlerin bazı kuralları öğrenememelerine ve eğitimin eksik kalmasına sebep oluyor. Buradan ehliyet alanlar normal trafiğe çıkınca eksik bilgileriyle çok zorluklar yaşıyor. Ben bu konuya Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Dulkadiroğlu Belediye Başkanımıza ve Vali Yardımcımıza kaç defa bildirdim. Yaklaşık 20 gün önce Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e bu konuyu dile getirdiğimde bana: “Bunlar şu anda gündemimizde değil, daha sonra konuşmamız gereken konular” diye bir tepki verdi.

“ADAYLARIN HEPSİ AYAKTA BEKLİYOR”

Dulkadiroğlu Sürücü eğitim alanına 1 gün içerisinde yaklaşık 700-800’e yakın eğitim almak için gelen adaylar oluyor. Bu adayların hepsi ayakta bekliyor. Burada ne bir bank var ne bir tane çeşme var ne bir tuvalet var. Burada yaklaşık 250-300 metre yer var. Bu kadar büyük bir yerde toplamda 3 tane bank var ikişer kişiden toplamda altı kişi oturabilir.

“BEN BU SORUNUN ÖNÜNE GEÇEMEDİM”

Ben biraz çevreci bir insanım bu Küçük Sanayi Sitesinde arka tarafında ya zift ya da lastik yakıyorlar çok feci dumanlar çıkıyor, bundan çok muzdaribim. Bunu 112’yi arayarak itfaiyeye bildirdik. İtfaiye Daire Başkanını en az 20 defa aradım en son telefonu suratıma kapattılar. Vali Yardımcımızı aradım Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına yönlendirdiler. Ben bu sorunun önüne geçemedim.

Haber: Abdulsamet İspir

Editör: Mahmut Beyaz