Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık teşkilatı en ücra yerleşim yerine bile modern, yenilikçi kamu yönetimi anlayışını taşıyarak, vatandaşlar ve devlet kurumları arasında köprü vazifesi görüyor. Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın idari ve toplumsal hayatımızın en önemli yapı taşlarından biri olan mahalle muhtarlarına verdiği önem çerçevesinde 19 Ekim, Muhtarlar günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, her yıl olduğu gibi bu yıl da 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kent genelindeki muhtarlarla kahvaltıda bir araya geldi. Pınarbaşı Çınarkasrı Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya mahalle muhtarlarının yanı sıra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, emniyet mensupları ve ilgililer katıldı.

“MUHTARLARIMIZLA İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIK”

Programda mahalle muhtarlarına seslenen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye’de seçilmişlerin öneminin arttığını belirterek, “Öncelikle hepinizin Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımızla beraber Türkiye’de seçilmişlerin önemi arttı, demokrasi daha da güçlü hale geldi. Her alanda halkın seçtiği, halkın belirlediği insanlar daha çok itibar görmeye başladı. Bu kurumların da halk nazarında itibarı çok önemli derecede arttı. Muhtarlarımıza çok teşekkür ediyoruz, dört buçuk yıldan bu yana bizlerin yardımcısı oldular, sorun ve problemlerini bizlere ilettiler, bizler de gücümüz oranında imkanları zorlayarak çözmeye çalıştık hamdolsun. Kahramanmaraş’a son dört buçuk yılda her alanda çok büyük hizmetler yaptık, her alanda Kahramanmaraş’ımız dört buçuk yıl önceye göre çok önemli noktalara geldi, gelmeye de devam ediyor. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, biz hiç kimseye ayrım yapmamaktayız. Bu şehirde ayrımcılığın ne kadar kötü olduğunu çok iyi biliyoruz. AK Parti’den önceki dönemlerde bu memlekette o zaman ki iktidarlar, özellikle Özel İdare’nin bünyesinde hizmet alan yerlerde nasıl ayrımcılık yapıldığını gören bir kardeşinizim. Ak Parti’yi kurduğumuzda Ak Parti’nin ilk döneminde biz muhalefetteydik, o zaman iktidar partisinin adamları oy çetelesi çıkarmaktaydı. Bunu hiç kimse AK Parti’ye söyleyemez, bizlere söyleyemez, biz son 16 yıldan bu yana hiçbir vatandaşımıza, hiçbir muhtarımıza ayrımcılık yapmadık. Yapmamaya da devam edeceğiz, Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vatandaşlarımızla, milletimizle bir ve beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

“EN İYİ HİZMETİ GÖTÜRMEK ZORUNDAYIZ”

Dört buçuk yıllık görev süresi boyunca muhtarlarla iş birliği içinde çalıştıklarını dile getiren Başkan Erkoç, sorumluluklarının farkında olduklarını ve bu doğrultuda çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti; “Hemen hemen her gün vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla yoğun bir şekilde görüşmelerimiz devam etmekte. Hem vatandaşlarımızı hem muhtarlarımızı dinleyerek memleketimizin görmediğimiz ve duymadığımız bir problemi varsa bunu çözme gayreti içerisindeyiz. Biz Kahramanmaraş’ın her noktasında nefes alan vatandaşımıza en iyi hizmeti götürmek zorundayız. Çünkü vatandaşlarımızın sorumluluğu var omuzlarımızda. Vatandaşlarımızın vebal ve sorumluluğu 30 Mart 2014’de hem sizlerin hem de bizlerin omuzlarına yüklendi. Bunun gereğini yerine getirmek zorundayız. Hep beraber seçildik, bizleri de sizleri de seçtiler. Tüm imkanlarımızla en ücra noktalara ulaşma gayreti içerisindeyiz. Hamdolsun 4 bin 600 kilometre yol yapmışız Kahramanmaraş genelinde. Eksiklerimiz yok mu, var. Onları da tamamlamaya çalışıyoruz ama yüzde 95 oranında işimizi bitirdik Allah’ın izniyle. İçme suyu oranında hiçbir sorunumuz yok. Parkeleri ilçe belediyelerimiz bitirmişler, özellikle merkezde parke yapılmayan yer kalmamış. Hamdolsun şimdi amaç sathi kaplama yaptığımız yerlerin üzerini sıcak asfalt yapmak. Stabilize yolları sathi kaplama yapmak. Yayla ve mera yollarını da tamamlayacağız. Tüm imkanlarımızı vatandaşlarımızın emrine sunmaktayız ve vatandaşlarımızın da daha rahat yaşaması için gecemizi, gündüzümüze katıp çalışmaktayız. Önümüzdeki süreçte de sizlere başarılar diliyorum, sizler bizim resmi muhataplarımız, birinci çalışma arkadaşlarımızsınız” ifadelerini kullandı.  

“CUMHURBAŞKANIMIZIN SİZE VERDİĞİ DEĞERİN GÖSTERGESİ”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği öneme değinerek, “Gerçekten bizim Cumhurbaşkanımız çok büyük insan. Geçmiş dönemlerde muhtarlar günü diye bir şey yoktu, bu size verilen bir değerin göstergesi. Aynı zamanda demokrasiye, yani milletin seçtiklerine de verilen değerin göstergesi. Böyle günü getiren Cumhurbaşkanımız sizlere ne kadar değer verdiğini gösterdi. Dört buçuk yıllık sürede hep beraber iyi şeyler yaptık, ben hepinize yeni dönemde de gönülden başarılar diliyorum. İnşallah kavgasız, nizahsız, karşılıklı medeni güzellikler içinde bir dönem diliyorum” şeklinde konuştu.

“BİZİM ELİMİZ VE KOLUMUZ OLDUNUZ”

Mahalle muhtarlarının mahallelerde kendilerinin eli ve kolu olduğunu belirten Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay da, “Dört buçuk yıldır sizler bizim mahallelerimizde elimiz, kolumuz oldunuz. Hep birlikte çok güzel işler yaptık ama daha yapacağımız çok işler var. Hepinizi saygıyla selamlıyorum, Muhtarlar Günü’nüzü tebrik ediyorum” açıklamalarında bulundu.

“KÖTÜ NİYETLİLERE KARŞI EŞİT MESAFEDE OLUNUZ”

Onikişubat İlçesi Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ramazan Gürbak ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı, “Öncelikle gecesini gündüzüne katarak hizmet eden çok değerli muhtar arkadaşlarımın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Bu günü bize armağan eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bize verdiği destekler ve her zaman yanımızda olması münasebetiyle günümüze anlam ve önem katan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a, Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay’a teşekkür ediyorum. Başta belediyelerimiz olmak üzere valiliğimiz, emniyetimiz, jandarmamız gibi diğer önemli kurumlarımız bizleri sadece 19 Ekim’de değil, her gün bizimle beraberdirler. Hiçbir muhtarımız hangi kapıya gitmişse o kapılan sonuna kadar açılmıştır, hiçbir zaman geri çevrilmemiştir. Elbette ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, yaşını doldurmuş, okur-yazar olan herkes muhtar adayı olabilir. Malum önümüzde seçimler var, aday olan arkadaşlarımız var saygıyla karşılıyoruz. Ancak, muhtar adayı olmuş, kendisiyle alakası olmayan bir cadde ya da sokakla ilgili muhtar adayı, ilgili kurumlara gittiğinde karşısındakinin niyetini kötüye kullanacağını bildirmeden hizmet istemeye çalışmış, gelmiş onun mahallesine bank yada lamba getirmiş onunla beraber poz vermiş, ‘Muhtar adayı olarak mahalleme hizmete başladım’ diyerek o iyi niyeti kötüye kullanmıştır. Bir vatandaş kendi sıkıntısını elbette ki belediyeye gelebilir ve sorununu dile getirebilir. Başkanlarımdan şunu istiyorum, böyle insanlara sizlere geldiğinde hassasiyet gösterirseniz seviniriz, herkese eşit mesafede olduğunuzu biliyoruz ama bu konuda destek bekliyoruz.”

Programda muhtar birlikleri başkanları Mehmet Yanık, Yaşar Altunel ve Resul Arslanhan’da birer konuşma yaparak muhtarların gününü kutladı.

Kahvaltı programının ardından mahalle muhtarları dernekleri Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a mahallelerine yaptıkları hizmetlerden dolayı plaket takdim etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Emre Akkış)

Editör: Mahmut Beyaz