Türkiye Satranç Federasyonu ve Ankara Çubuk Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 5. Geleneksel Uluslararası Satranç Turnuvası tamamlandı. 61 il ve 10 ülkeden toplam 887 sporcu katıldı. İlimizin ilk ve tek Profesyonel Satranç Kulübü olan Üstad Satranç Spor Kulübü ve  Milli Satranç sporcumuz 11 yaşındaki Asya Leman Eyitmiş 14 yaş kategorisinde yarıştı. Asya Leman Eyitmiş, 14 yaş kategorisinde 110 sporcu arasında Genelde 4. Kızlarda ise şampiyon oldu. Kupa ve Madalyanın yanında 800 TL nakit ödül kazandı. Turnuva sonunda çeşitli kategorilerde toplam 55 bin TL ödül dağıtıldı.

SPONSOR ARIYORUZ

Asya, elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduğunu ve daha büyük başarılar kazanacağını belirtti. Üstad Satranç Kulübü Başkanı Âdem Yüksekoğlu, “Asya başarılı ve yetenekli bir öğrenci, başarısını kutluyorum. Sporcumuza sponsor arıyoruz. Eğer gereken destek sağlanırsa çok daha büyük başarılar kazanacağına inanıyorum” dedi.

Turnuvanın açılış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, Çubuk Belediye Başkanı Av. Baki Demirbaş, AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, Çubuk Belediyesi eski Belediye Başkanı Tuncay Acehan, TSF Yönetim Kurulu Üyesi WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılınçarslan sporcular, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz