ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 101'İNCİ YIL DÖNÜMÜ
Çanakkale’de destan yazıp, Türk milletinin yeniden doğuşunu sağlayan şehitlerimizi yâd ediyoruz. Bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu kocaman yürekli kahramanlarımızın vatanımız uğruna, bağımsızlığımız adına verdikleri cana borçluyuz. Aziz şehitlerimizi unutmadık, unutturmayacağız.
 
Bugün 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümü. Tarihte eşine az rastlanır en büyük Kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’mizin 101. yılını kutluyor, bu uğurda üzerinde yaşadığı toprağı vatan yapma ve bağımsızlığımız uğruna tek yürek olarak vatanımızı düşmana teslim etmemek için ölümü göze alan aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyoruz.
Milletimizin sarsılmaz birliğinin ve bölünmez bütünlüğünün simgelerinden biri olan Çanakkale Zaferi, azmin ve inancın zaferidir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız olarak yaşıyorsak, bunu hiç şüphesiz ki önce Ulu önderimizin ve onun ışığındaki kocaman yürekli kahramanlarımızın Türkiye'miz uğruna, bağımsızlığımız adına verdikleri cana borçluyuz. Umuyoruz ki, bu vatan sevgisi ve millet olma şuuru, bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır. Bugün, 81 il ve 957 ilçede camilerinde, aynı anda yüzbinlerce el, şehitlerin aziz ruhu için semaya açılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tüm yurttaki müftülüklere gönderdiği genelgede, “Milletin birliği, dirliği ve bütünlüğü için değerleri uğruna canlarını feda eden şehitlerimizin ruhlarını şad etmek, hatıralarını yad etmek şühedaya ve geride bıraktıkları yakınlarına karşı gösterilecek en büyük vefa borcudur" ifadelerine yer verildi.

Editör: Mahmut Beyaz