Balıkta Omega3 özelliği vardır. Balık olarak ise ton balığı, somon balığı tüketmelerini öneriyorum. Çünkü en güçlü Omega 3 içeriği bu balıklarda vardır. Bundan dolayı hafızayı daha fazla güçlendirir. Tüketim aşamasında ise bu balıkların dozuna dikkat edilmesi gerekir. Bu balık çeşitleri yağlı olduğundan dolayı vücuda başka zararlar verebilir. Hafızayı geliştirebilmek için fındık ve cevizin mutlaka tüketilmesi gerekir. Özellikle hamile bayanlar bebeklerinin gelişmesi ve beyinlerinin fizyolojik gelişimleri adına günde 5 tane ceviz tüketmesi gerekir.       

SEBZE VE MEYVE HAYATIMIZIN VAZGEÇİLMEZİ OLMAK ZORUNDA
Aynı şekilde sebzeler ve meyveler bizim hayatımızın vazgeçilmez besinleri olmak zorunda, çünkü sebzelerde K vitamini dediğimiz kanın sulanmasında çok etkili besin kaynakları vardır. Sonuç olarak beynimiz kan ve kandaki glikozlarla besleniyor kanı harekete geçiren besinler ise içeriğinde K vitamini barındıran besinlerdir. İçeriğinde K vitamini barındıran besinler şu şekilde; brokoli, kuşkonmaz, ıspanak gibi besinlerdi. Çocukların beslenmesinde ıspanak yemeğinin her türlüsünü kesinlikle öneriyorum. Ispanak kültürünün çocuklara aşılanmasını gerekir ki ileri hayatlarında unutkanlık ve hafıza problemiyle karşı karşıya kalmasınlar.
ÇİKOLATA HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR
Çikolata içerisindeki sentimin seviyesinden dolayı insana mutluluk veriyor hem de mutluluğa bağlı olarak kişinin odaklanma kabiliyeti artıyor. Çikolatanın ise bitter çikolata olması gerekir. Kakao oranı yüzde 70 olduğu takdirde tüketilmesini öneriyorum. Bu çikolataların bir küpü tüketildiği takdirde hafızayı güçlendirme konusunda yeterlidir.  Hafızayı güçlendirmek için kepekli bisküviler ya da kepekli tahıllar glisemik endeksleri yüksek dediğimiz ürünlerdir. Bu ürünler geç kana geçip ve açlık hissini bastıran bir besin türüdür. Bu besinleri tüketen bir birey açlık hissine girmediği zaman yorgunluk uyku hali gibi durumlar görülmüyor bu durumda ise algı kapasitesi daha da artıyor. Bu nedenle kesinlikle kepekli tahılları insanların tüketmesini öneriyorum
YEŞİL ÇAYDAN ODAKLANMA GÜCÜ
Yeşil çayın hem antioksidan içeriği var hem de kişinin odaklanma gücünü oda arttırıyor. Yumurta haftada en az 3 kez birer gün arayla haşlanmış olmak kaydıyla hem çocuklara hem de yetişkin bireylere içerisindeki proteinden dolayı hem doygunluk hissini arttırıyor hem de hafızayı güçlendiriyor. Çocukların ve gençlerin sınava çalıştıkları dönemde, portakal, limon ya da havuç suyu içeriğindeki C vitamini ve hafızayı güçlendirdiğinden dolayı içmeleri gerektiğini öneriyorum.  Özellikle havuç suyu ezber gücümüzü dahi arttırıyor. Uzun süreli eğitim alacak ya da uzun süreli ders çalışacak kişilerin ise yaban mersini kesinlikle tüketmesi gerektiğini öneriyorum.
HALKIMIZ YANLIŞ BESLENİYOR
Halkımız genelde yanlış besleniyor yağlı gıdalar hamur işleri, çikolatalı pasta gibi gıdalarla besleniyor. Bu gıdaların içerinde çok fazla miktarda şeker ve kafein barındırdığı için bizim odaklanma gücümüzü ve hafıza yeteneğimizi ve beyni kullanabilme yeteneğimizin önüne geçiyor. Bu yüzden hazır her türlü gıdadan uzak durup en doğallarını kullanmamız gerekiyor. Çok stres yaşayan insanlar ise lahanayı tüketmesi gerekiyor, yalnız lahananın içeriğinde tiroit fonksiyonlarını etki edecek madde olduğu için bunun dozunun da çok abartılmaması gerekir. Lahana tüketirken ise, haşlanmış ya da sarması yapılarak tüketilmesi gerekir. Ben genelde çorbaya katılıp ya da haşlanmış bir şekilde tüketilmesi gerekir.
‘SU İÇMEK KİŞİNİN CANLILIĞINI ARTTIRIYOR’
Su içmek kişinin canlılığını sağlıyor. İnsanların uyanır uyanmaz su içmelerini istiyorum. Su içmek vücudun dejenerasyonu dediğimiz yenileme yeteneği vardır. Bunun sonucunda ise vücut yeniden doğmuş gibi tertemiz oluyor. Kafein ise sabahları belli bir miktarda içilmesi algılama gücümüzü arttırıyor. Bir fincan Türk Kahvesi bizim için yeterlidir.