KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can,  kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektörlük binası bahçesinde gerçekleşen ve katılımın yoğun olduğu programa Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu’da katıldı. Karşılıklı sohbet ortamında yapılan programda KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, üniversitenin yeni dönemdeki vizyonunu anlattı.

“BU MEMLEKET İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATTIK”
Kahramanmaraş için gecelerini gündüzlerine kattıklarını söyleyen Rektör Can, “Bir gemideyiz. Farklı işlevlerimiz olsa da hedefimiz, gayemiz, niyetimiz aynı yönde. Ben bütün meslekleri çok önemsiyorum. Bunu bir sistem olarak düşündüğünüzde ve sistemin bir parçasını çıkardığınızda, sistemin genelinde aksaklık olur. Sistemin bütün parçaları birlikteyken değerlidir. Hepimiz çok önemliyiz. Bu memleket için gecemizi gündüzümüze kattık. Sizler de basın mensubu olarak çok büyük fedakârlıklar içindesiniz. Medya ile ilgili de makalelerim var. Sizlere teşekkür ediyoruz. İşini seven insan bu fedakârlığa katlanıyor” şeklinde konuştu.

“SON 1-2 YILDIR DAHA FARKLI SIKINTILARIMIZ VAR”
Son birkaç yıldır farklı sıkıntıları olduğundan bahseden Rektör Can, “Son 1-2 yıldır daha farklı sıkıntılarımız var ama ben bunları aşacağımıza inanıyorum. Türkiye büyük bir devlet. Halkımız çok güzel insanlardan oluşuyor. Geçtiğimiz günlerde bir Suriyeli iş adamıyla görüştüm. Eskiden işleri aksadığında üzüldüğünü ama şimdi düşündüğünde “Ülkeme, şehrime, ofisime geri dönemiyoruz, dönsem de bundan sonra ekonomik kaygıları düşünmem” dedi. Duygularını benimle paylaştı, hatta gözünden yaş geldi. Allah kimseyi vatansız eylemesin. Zor bir durum, bunu ancak yaşayanlar bilir. Ölmek kaderde var bizi üzmüyor ama vatandan ayrılışın ıstırabı zor. Bu toplantıyı yapıyoruz çünkü sizleri tek tek ziyaret edemiyoruz. Bu da benim eksiğimdir. Bütün isteklere, taleplere cevaplar veremiyoruz ama kesinlikle samimiyiz. Arkadaşlarımızla sabah 8’den akşam 9’a kadar çalıştığımız oluyor” şeklinde konuştu.

“BU YIL 21 LİSANS VE ÖN LİSANS PROGRAMINI DEVREYE KOYDUK”
Bu yıl 21 lisans ve ön lisans programını devreye koyduklarını söyleyen Rektör Can, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Yerleştirmeler dün yapıldı. Üniversitelerimize yerleştirilen öğrencilere bir göz gezdirdim ve geçen yıl ile karşılaştırdım. Geçen yıl doluluk yüzde 84, bu yıl yüzde 92.  Lisans programlarımızda doluluk oranı yüzde 92. Tabii sizlerin de gayretleri ve emeği oldu. Haberimizi yaptınız. Her fakültede tanıtım birimleri kurduk. Çevre illerde bile üniversitemizi anlatmaya gayret gösterdik. Bunların da katkısı olduğunu düşünüyorum. İnşallah yerleşen öğrencilerimiz, gönlünce olan bölümlere yerleşmişlerdir. Onlara başarılar diliyorum. Mutlaka geçen yıldan daha iyi bir eğitim-öğretim ortamı görecekler. Bizim üniversitemizin sloganı “sürekli değişim”. Bu düşüncelerle ve inançla çalışıyoruz. Yeni dönemin çok daha iyi olacağına yürekten inanıyorum. Bu yıl 21 lisans ve ön lisans programını devreye koyduk. Üniversitemizi bilimsel anlamda hareketlendirecek, ileri noktalara götürecek fiziksel alt yapı anlamında kongre ve kültür merkezimiz ekim ayında faaliyete geçecek. Bunun için temaslarımız sürüyor. Ulusal ve uluslararası kongreler için hazırlık yapılıyor. 1500 kişilik bir merkez olacak. Beraberinde de ayrı olarak 400’er kişilik konferans salonlarımız var. Üniversite camiimizi yeni döneme yetiştirmeye çalışıyoruz.Mesleki ve teknik eğitimde alt yapıyı geliştirme projemiz de 1 milyonluk bir proje ve çalışmaları devam ediyor.”

“DAHA İYİSİNİ YAPMAYA GAYRET GÖSTERECEĞİZ”
Daha iyisini yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Rektör Can, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Diğer projelerimizden de bahsetmek isterim. Tekno Kentimizin yine bilişim teknolojileri alanında 3 tane firmamızın ilk 500 firma arasına girdiğini biliyorsunuzdur. Her şeyden önce barışımızın devam etmesine gayret gösteriyoruz. Güven ortamı olmadan eğitim, öğretim, bilim olmaz. Onu korumaya ve sürdürmeye çalışıyoruz. Katkılarınızı, görüşlerinizi, yapıcı eleştirilerinizi esirgemeyin değerli dostlar. Yaptıklarımızı yazıyorsunuz, yapamadıklarımızı hatırlatıyorsunuz. Bizden sağlam bilgiler alarak yayın yapmaya gayret gösteriyorsunuz. Bu sağlıklı ilişkilerimizin kesin devam edeceğine inanıyorum. Siz toplumun içindesiniz. Bazen yönetim körlüğü olabiliyor. İyinin de iyisi vardır. Daha iyisini yapmaya gayret göstereceğiz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz