Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere memleketi Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yoğun programlarının akabinde son olarak kentte görev yapan gazetecilerle buluştu. Kervanhan’dan gerçekleşen programa; Ünal’ın yanı sıra AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Şahin Avşaroğlu, Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur ile gazeteciler katıldı. Programda konuşan Ünal, yerel basının önemine vurgu yaptı. Basının vazgeçilmez bir unsur olduğunun altını çizen Ünal, yerel basın buluşmalarını sık sık tekrarlayacaklarını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ’A ÖNEMLİ BİR SORUMLULUK DÜŞMEKTEDİR”
Ünal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Fotoğrafın tamamına bakalım, verdiğimiz mücadelenin ne anlama geldiğini bilelim. Kahramanmaraş çok önemli bir şehir. Çünkü Kahramanmaraş kurtuluş savaşında daha Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulmadan kendisini kurtarmış bir şehirdir. O yüzden bu ekonomik bağımsızlık mücadelesinde de Kahramanmaraş’a diğer şehirlerden daha başka bir sorumluluk düşmektedir. Kahramanmaraş bu tam bağımsızlık mücadelesinde de Türkiye’de öncü olacaktır. Allah’ın izniyle bunu hep beraber yapacağız.

“ISLAH OSB ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”
Uzunca zamandır gündemimizde olan Aksu Çayı’nın çevre kirliliğiyle ilgili çözümleri arıyorduk. Aksu Çayı’nın temizliği konusu kamunun sorumluluğu değil, özel sektörün sorumluluğu. Biz bu sorunu ‘Önce Kooperatifleşmeyle mi çözsek?’ dedik, kooperatifleşmeyle bu sorunu çözemeyeceğimiz gördük. Bunun üzerine Ticaret ve Sanayi Bakanımız ‘Gelin siz de hazır TBMM’de Grup Başkanvekili oldunuz, bu konuda bir yasa çıkaralım’ dedi. Ve Kahramanmaraş’a özel bir yasa çıkardık. Islah OSB yasamızı çıkardık TBMM’de kabul edildi, hayırlı uğurlu olsun.

“BİZ 70 YILLIK SORUNLARI ÇÖZMÜŞÜZ, 7 YILLIK SORUNLARI DA ÇÖZERİZ”
2002’de Recep Tayyip Erdoğan çıktı dedi ki, ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ biz 50, 60, 70, 80 ve 90’ların sorunlarını çözdük. Biz bugün 2005’teki sorunları konuşuyor muyuz? 2010’un sorunlarını konuşuyor muyuz? Biz 2013’ten sonraki sorunlarını, biz 70 yıllık sorunları çözmüşüz, bugünün sorunlarını konuşuyoruz. O halde şuna bir inanalım. Bu ülkenin 70 yıllık sorunlarını çözenler herhalde 7 yıllık sorunlarını da çözerler. Kaldı ki, biz 2013’ten sonra büyük sorunlar da çözmüşüz. Türkiye’nin toprak bütünlüğüne dair, Türkiye’nin haritasına dair bütün tartışmaları gömdük mü gömdük. Ne ile gömdük, ‘Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı’ ile terörü kaynağında kuruttuk mu kuruttuk. Oluşturulmak istenen terör koridorunu parçaladık mı parçaladık. Üstelik bunu ne zaman yaptık 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminden 2 buçuk ay sonra kahraman Türk silahlı kuvvetleri Fırat Kalkanı harekatı gerçekleştirdi. Dünya da Covid sürecini en iyi yöneten ülkelerden biri miyiz biriyiz. Bize ne oluyor ki 70 yıllık sorunları çözen Türkiye’nin en zor günlerinde dimdik ayakta duran ve bunca saldırıyı göğüsleyen bir ülke”

Ünal’ın konuşmasının ardından soru-cevap şeklinde devam eden program, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Editör: Mahmut Beyaz