Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kahramanmaraş’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, partisinin, Göksun, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Elbistan ilçe başkanlıkları ile Şehit ailelerini ziyaret etti.  Ziyaretleri sırasında AK Parti ile dünden bugüne Türkiye’nin  değişim ve gelişim sürecini anlatan AK Parti Grup Başkanvekili Ünal,  Türkiye’nin 2002 öncesinde ki ekonomik durumuna dikkat çekti.
İlk durağı olan AK Parti Göksun İlçe başkanlığında konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal,  şu ifadelere yerdi:
“AK Parti döneminde Göksun’un çehresi ciddi anlamda değişti. Gerçekten tüm ilçelerimizde o kadar çok yatırımımız var ki, ve bu yatırımlar artık sıradan hale geldi. Toplu açılışlar yapıyoruz.  Biz artık aziz millete hizmeti sıradan sorumluluğumuz olarak gördüğümüz için şöyle bir durum ortaya çıktı; yaptığımız hizmetler sıradanlaşmaya başladı. Yani evet biz bunları bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz ama hani derler ya, balık suyun içinde olduğu zaman suyu bilmez. Şu anda hepimiz oksijen tüketiyoruz hava alıyoruz ama havanın farkında değiliz. Havanın farkına ne zaman varırız? Oksijen kalmayınca kıymetini anlarız. Şimdi bizler, hizmetin gelmediği günleri unuttuk. O çamurlu yolları unuttuk. O çukurları unuttuk. Hamt olsun iyi ki unuttuk.

‘TEST PARASI İÇİN 200 DOLAR İSTEDİLER’
Geçenlerde bir ziyaret için yurt dışına çıktım. Dönüşte ise,  uçağa binmem için test yaptırmam gerektiğini söylediler. Bir test için 200 dolar ücret ödedim. Bunun Türk parasında karşılığı; bin 600. Devletimiz bizden test parası almıyor, aşı parası almıyor, hastane parası, ambulans parası almıyor. Ankara’dan buraya 3 saatte geldik. Büyük yolları yapmışız ama bunların olmadığı zamanları unuttuk. Şimdi artık diyoruz ki, ne var ki.  Bizim vergilerimizle yapıyorlar o yolları diyorlar. Peki, bu millet 2002’den önce vergi vermiyor muydu? 2002’den önce verilen vergiler nereye gidiyordu. Ben söyleyeyim size nereye gittiğini; Bizim bunları unutmamız ve hatırlatmamız gerekiyor. Toplanan her 100 TL’lik verginin 87 TL’si faize gidiyordu. Şimdi bu Kemal Kılıçdaroğlu diyor ya, Londra’da ki tefeciye bizi muhtaç ettiniz diyor ya. Yahu oradaki tefecilere Türkiye AK Parti’den önce muhtaçtı. Hamt olsun bugün biz topladığımız her 100 TL’lik verginin 12 TL’sini faize veriyoruz. İnşallah bu rakamı daha da aşağı çekeceğiz. Şimdi diyorlar ya, sizin döneminizde Türkiye fakirleşti diye. Bakın size bir örnek vereyim; 2002 yılı dünya bankası verilerine göre, günlük 4,3 doların altında geçinmek zorunda olanların toplumdaki oranı yüzde 33’tür. Toplumun yüzde 33’ü günlük 4,3 doların altında kazançla geçinmek zorundaydı. Yani her 3 kişiden birisi, 2002 yılında günlük 4,3 doların altında gelirle yaşamak zorundaydı. Biz bunu yüzde 33’ten aldık, yüzde 1,5’e indirdik.  

‘KARŞIMIZDA SÜREKLİ YALAN SÖYLEYEN BİR MUHALEFET VAR’

Ama karşımız da bir muhalefet var. Sabah kalkıp yalan söylüyorlar. Akşam yatmadan önce yalan söylüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, yalan üretim merkezine dönüyor.  Hukukta bir kaide vardır. Derler ki; Mütteik iddiası ispatla mükelleftir. Yani iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. CHP öyle yapmıyor. Ortaya bir yalan atıyor. Sonra AK Parti’ye dönüp diyor ki, ispat et diyor.  Bir gün maske nerde? Bir gün aşı nerde aşı? Aşılamada da salgın yönetiminde de Türkiye dünya genelinde 3 ülkeden biridir 20 milyon  aşılama sayısına ulaştık. Daha düne kadar Suriyeli kardeşlerimize beslemiş oldukları kini unutup Akdeniz sahillerinde boğulan o bebeği bile kendi yalanlarına alet etmeye çalıştılar.

HODRİ MEYDAN!

CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay'ın darbeciler tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes'i örnek vererek, "Sonu benzemesin" ifadelerini de yanıtlayan  Ünal şu sözleri söyledi: "Dün akşam CHP Grup Başkan Vekili utanmadan sıkılmadan Recep Tayyip Erdoğan'ın sonu Menderes gibi olabilir. Ona buradan cevap veriyorum. Efendi biz oraları çoktan geçtik. Bizler daha çok olmadı 15 Temmuz cehenneminden çıktık. İçinizde bunu düşünen dahi varsa Hodri Meydan!"

‘AK PARTİ BİR MİLLET HAREKETİDİR’

AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti bu milletin derdini davasını, kavgasını, iddiasını, heyecanını, ideallerini, vizyonunu bu milletin bin yıllık tasavvurunu sırtlanmış 2023’e, 2053’e, 2071’e gidiyor. Bunu kimse engelleyemez. Biz bu milletin iddiasıyız. AK Parti ailesi 13 milyon üyesi olan büyük bir ailedir. Şunu unutmayın. Onlar bizimle ilgili büyün hakikatlere kapalılar. Bizler onların söylediği tüm yalanlara açığız. En ufak ekonomi bilgisi olanlar biliyor ki, Merkez Bankasında para kaybolmaz. Para altın, dolar ve döviz karşısında değer kazanır veya değer kaybeder. Her zamanki gibi yalanlarını sürekli tekrar ederek, nasıl olsa bu yalana inanan biri çıkar mantığındadırlar. Kusura bakmayın biz sizlerin hep algı operasyonlarınızı, yalanlarınızı boza boza bir yerlere geldik.

‘UFAK HESAPLARLA DEĞİL, BÜYÜK İDEALLERLE İLGİLENECEĞİZ’

Diyoruz ki uzay ajansı kurduk 2023’te Ay’a gitmeye hazırlanıyoruz diyoruz. Bakıyoruz hemen alay ediyorlar. Roket motoru yaptık diyoruz. Alay etmeye başlıyorlar. Ya  biz bunları kimin için yapıyoruz? Türkiye için yapıyoruz.
AK Parti olduğu sürece siz bu milleti kandıramayacaksınız. Buna izin vermeyeceğiz. Siz önce dönün kendi içinizde ki tacizlere tecavüzlere, yolsuzluklara bakın. Biz bu ülkenin çocuklarına daha iyi bir ülke bırakmak için gayret ediyoruz. Bizim yaşadıklarımızı bu çocuklar yaşamasın diye mücadele ediyoruz. Ufak hesaplarla değil, büyük ideallerle ilgileneceğiz.

‘TEŞKİLATLARIMIZ TAZELENDİ’

AK Parti Kahramanmaraş teşkilatlarının tazelendiğine dikkat çeken AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, “8-10 aylık süre içerisinde kongrelerimizi tamamladık. Öncelikle ilçe kongrelerini akabinde ise, il kongremizle birlikte kadın, gençlik kolları kongremizi yaptık ve elhamdülillah hep birlikte tazelendik. Yeni arkadaşlarımız görevlendirildi. Onlar teşkilatlarımıza yeni bir kan kattı. Bu tazelenme ile birlikte pandemi koşullarından dolayı da birbirimizle çok fazla bir araya gelemedik. Ana kademelerimiz teşkilatlarımız gücü nispetinde elinden geldiğince vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyor. Yine gençlik kollarında ki kardeşlerimizde iftara 5  kala programları ile vatandaşlarımızla birlikte olmaya çalışıyor. Kadın kollarımız ev ev gezmeye çalışıyor. İnşallah pandemi koşulları bittikten sonra Ramazan ayından sonra daha rahatlayacağımızı düşünerek çalışmalarımıza daha hız kazandıracağız. Hep birlikte kapı kapı dolaşarak, inşallah Kahramanmaraş teşkilatlarının bugüne kadar gösterdiği güç inşallah bundan sonrada gücünü gösterecektir” ifadelerini kullandı.

Haber: Abdulsamet İspir    

Editör: Mahmut Beyaz