Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Elbistan İlçesine yaptığı ziyarette öncelikle satranç turnuvasının yapıldığı Gençlik Merkezine gitti. Burada öğrencilere seslenen Ünal, bugün burada sizlerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum. Bende uzun süre satranç oynamış ve 1997 İstanbul doğu göz açan satranç turnuvasında takımıyla birlikte ödül almış biriyim. Satranç mutlaka çocuklarımızın öğrenmesi gereken bir strateji oyunu. Biz sizlere güzel bir ülke bırakmak istiyoruz diyerek öğrencilere başarılar diledi. Buradan yapımı devam eden Elbistan Kent Müzesine geçen Ünal yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kent Müzesi ziyareti sırasında Ünal’a eşlik eden Kaymakam Tuncay Akkoyun yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kent Müzesi ziyaretinin ardındanAk Parti İlçe Teşkilatına geçen Ünal partilileri ile bir araya geldi. Ünal burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:’ Elbistan ilçemizde yeni kongre yaptık ve yenilendik. Bizler bu bayrak değişimini, birbirimize küsmeden, kırılmadan, darılmadan bu işi bir makam ve statü olarak görmekten ziyade görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Bayrak teslimimizde eski başkanlarımız yeni başkanlara görevlerini teslim etti. İnsanlara sorsanız Ak Partinin yapamayacağı bir şey var mı diye herkes şunu söyler ki Ak Partinin yapamayacağı hiç bir şey yok. Bizler 15 yıl içerisinde bu güveni kazandık. Hamdolsun 15 yılda birliğimizle, beraberliğimizde bunları başardık şimdi ise başarmamız gereken şey bundan sonra aramıza fitne tohumu atmak isteyenlere, kendi çıkarı için kardeşliğimizi, hukukumuzu bozanlarla mücadele etmektir.

VATANIMIZ İÇİN CAN VERMEYİ AŞK BİLİRİZ!

Birlik ve beraberliğe bu kadar ihtiyaç duyduğumuz zamanda daha da dikkatli olmalıyız. Türkiye bugün içerdeki terör sorununu çözdü. Biz Cizre’de, Şırnak’ta hendek kazanları kazdıkları hendeklere gömdük. Şimdi terörü kaynağında kurutuyoruz artık terörü kaynağında kurutmak için Afrin’deyiz.  Bizim topraklarımıza göz dikenler varsa vatanımızdan asla vazgeçmeyeceğimizi bilsinler. Bizler vatanı için can vermeyi aşk biliriz. Milletimiz aziz bir millet. Bizim milletimiz o kadar güzel bir millet ki 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle çıkıp asker kılığındaki üniformalı teröristleri aldı ve devlete teslim etti. Tek bir yağma olmadı. Birileri bu aziz milletin itibarına saldırıyor. Ana haber programlarında milletimizi kötü gösterip karalıyorlar. Bunu neden yaptıklarını çok iyi biliyoruz. 15 Temmuz’a kontrollü darbe demelerinin sebebi de insanlık tarihinde olmayan büyük bir kahramanlığı itibarsız için kontrollü darbe dediler. Bu millete mensup olmaktan onur duyuyoruz. Biliyoruz ki bu aziz milletimiz artık ayağa kalkmıştır. Uyuyan dev Allah’ın izniyle uyanmıştır.

ZAMAN BİZDEN YANA ÖNÜMÜZ AYDINLIK!

Asla ve katiyen bizim cesaretimizi kırmalarına izin vermeyeceğiz. Eğer biz Fırat Kalkanı harekâtını ve zeytin dalı harekâtını yapmasaydık teröristler evimizin içine girecekti. Bizler bu toprakta ya olacağız yada öleceğiz ama sizlerin gönlü rahat olsun bizler ya olacağız yada olacağız başka seçenek yok. Zaman bizden yana önümüz aydınlık. Yalan ve batıl çökmek üzere. Biz nato müttefikiyiz. Nato’nun güney sınırını koruyoruz aynı zamanda ama natonun sınırını koruduğumuz teröristleri de yine natonun müttefiki destekliyor. Bunun adalette ve uluslararası anlaşmada yeri yoktur. Bizler cesaretlere yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanımızda dediği gibi korkaklar zafer anıtı dikemez. Eğer biz var olacaksak ve çocuklarımıza bir miras bırakacaksak bunu cesaretimizle yapacağız. Çocuklarımıza bırakacağımız dünyayı cesaretimizle bırakacağız. Korkaklar her gün ölür ama cesurlar sadece bir kez ölür. O yüzden gönlümüzü ferah tutalım’’ dedi. Düzenlenen programa Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, İl Başkanı Ahmet Özdemir, Belediye Başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Mahmut Beyaz